powered by www.bluechip.hu

Magyarországon is kapható a Sony SmartWatch

Nálunk is elérhető a Sony okosórája

by Blake Dashed
2013. October 23. 10:53
A Sony tegnap bejelentette, hogy hazánkban is elérhető a SmartWatch 2, amely jelenleg az egyetlen vízálló okosóra a piacon.

A Sony piacvezető a csuklón viselhető okos kiegészítők között, első okosóráját 2007-ben dobta piacra. A SmartWatch 2 képviseli a Sony SmartWatch termékcsaládjának második generációját, és elődjének sikerét próbálja folytatni, amelyre a felhasználók több mint egymillió alkalmazást töltöttek le az elmúlt évben.

                           

Stefan K. Persson, a Sony Mobile Communications kiegészítőkkel foglalkozó üzletágának vezetője kiemelte, hogy a SmartWatch 2-vel a vásárlók visszajelzéseire szerettek volna reagálni, és minden eddiginél egyszerűbbé tenni ezeket az alap tevékenységeket számos kisegítő alkalmazással.

Szép, tartós külső

A SmartWatch 2 ugyanazt a dizájnt képviseli, mint a legújabb Sony Xperia okostelefonok. A vékony minimalista megjelenés, a por-, és vízállóság, illetve a Sony védjegye, az alumínium bekapcsoló gomb már mind-mind ismerős lehet. Az IP 57 minősítésnek köszönhetően ez a por-, és vízálló okosóra akár fél órát is kibír édesvízben egy méter mélyen. A SmartWatch 2 számos divatos szíjjal tehető változatosabbá. Kapható hozzá többek között rozsdamentes acél, barna vagy fekete bőrszíj vagy akár 5 különböző színű szilikonpánt is. A Sony ezen kívül szabvány – 24 mm széles – szíjvastagságúra tervezte a készüléket, így a vásárlók tetszésük szerint választhatják ki, milyen szíjjal szeretnék viselni a SmartWatch 2-t. 

A leghosszabb üzemidővel bíró okosóra

A korábbi okosórák felhasználói visszajelzéseit figyelembe véve a Sony keményen dolgozott azon, hogy meghosszabbítsa a SmartWatch 2 üzemidejét. A transzflexív kijelző fényvisszaverő elemeket használ, hogy erős napsütésben, háttérvilágítás nélkül is jól olvasható legyen a kijelző, az energiatakarékos processzor pedig lehetővé teszi az optimális üzemidő elérést. Ezeknek köszönhetően sikerült elérni, hogy a készülék (normál felhasználási körülmények között) akár 4 napig is kibírja töltés nélkül. 

                         

Android alapú nyitott ökoszisztéma

A SmartWatch 2 minden olyan androidos telefonnal kompatibilis, amelyen legalább Android 4.0 (Ice-cream sandwich) vagy újabb verzió fut. A fejlesztők számára ez lehetővé teszi, hogy az órát, mint egy második kijelzőt használhassák alkalmazásaikhoz. Rezgő funkcióval is rendelkezik, melyet a fejlesztők a különböző értesítéseknél használhatnak fel. A gyorsulásmérőt pedig plusz érzékelőként használhatják a fizikai aktivitást mérő alkalmazások esetén.

A SmartWatch 2 bevezetésekor a felhasználók több mint 40, teljesen optimalizált alkalmazásból választhatnak, valamint a készülék kompatibilitása miatt használhatják a készülék elődjéhez tervezett további 300 alkalmazást is. A Sony az augusztusi SmartWatch2 SDK bemutatása óta dolgozik együtt külsős fejlesztőkkel azért, hogy minél több SmartWatch 2-re optimalizált alkalmazás készülhessen el. Az Xperia okostelefonokba gyárilag telepített, vagy a Google Playről letölthető Sony SmartConnect alkalmazás keresési funkciójával könnyedén megtalálható minden kompatibilis applikáció. 

A Sony SmartWatch2 főbb tulajdonságai : 

•Fényes kijelző (nagyfényben is olvasható)

•A leghosszabb üzemidejű okosóra (a töltöttségi szint jelző mutatja, az alacsony töltöttséget)

•Vízálló (IP57)

•Egyszerű beállítás (NFC párosítás és kapcsolódás)

•Önálló óra funkció

•Szabványos micro USB kábel a töltéshez

•Felhasználói felület hasonlít az Android felülethez,  így könnyebben kezelhető

•Nagyobb kijelző és felbontás (1,6 inch, 220 x 176 pixel)

•Kiváló minőségű anyagok (alumíniumváz és rozsdamentes acél szíj)

•Kiterjesztett kompatibilitás (működik a legtöbb androidos telefonnal)

•Cserélhető szíjak - személyre szabható bármilyen szabványos 24 mm-es szíjjal