powered by www.bluechip.hu

Itt vannak az új iPadek

Az Apple bemutatta új táblagépeit: iPad Air és iPad mini retina kijelzővel

by Zulu
2013. October 24. 09:02
Címkék: táblagép, tablet, ipad
A cupertinói cég egy hosszúra nyúlt keynote végén lerántotta a leplet újgenerációs eszközeiről.
Az esemény addig sem volt izgalommentes, hiszen a sokat mondó számok után a már megismert OS X Mavericks operációs rendszeren volt a hangsúly, mely ráadásul még aznap elstartolt és dobpergés... teljesen INGYEN!



A Macbook Pro és Air gépekkel most nem foglalkoznék, ráncfelvarrás történt, bár az árakat rendesen megnyesték, érdemes utánanézni, ha valaki mostanában cserélne gépet.

A következő nagy dobás a Mac Pro volt, ezt is láttuk már, mondjuk a futurisztikus dizájn miatt egy képet megér a dolog. Inkább egy videót kerestem, így készül a cucc:



Ennyi bevezető után jöhetnek az iPadek, melyből egy teljesen újat, az iPad Airt és a felturbózott kistestvért, a retina kijelzős minit mutatták be. Az iPad Air elsősorban formájában újult meg, a dizájn a mini vonalát követi. Ezzel együtt ez lett a világ legkisebb-legkönyebb-llegvékonyabb teljes kijelzős táblagépe, így valószínűleg az Apple továbbra is megőrzi vezető helyét ezen piaci szegmensben.



Az iPad mini is előnyére frissült, a sokak által várt retina kijelzővel végre az én karácsonyi ajándékom is kialakult. :)




Mindkét készülék apróbb dolgokban is frissült (jobb kamera elöl-hátul, gyorsabb Wi-Fi), de tény, hogy az Apple szokás szerint nem húzott 19-re, a jól bevált biztos úton halad tovább.

Ez egyelőre elégnek tűnik, a karácsonyi időszak számukra szinte biztosan kedvezően fog alakulni, a jövő pedig majd eldönti a továbbiakat.