powered by www.bluechip.hu

Itt vannak az új iPadek

Az Apple bemutatta új táblagépeit: iPad Air és iPad mini retina kijelzővel

by Zulu
2013. October 24. 09:02
Címkék: táblagép, tablet, ipad
A cupertinói cég egy hosszúra nyúlt keynote végén lerántotta a leplet újgenerációs eszközeiről.
Az esemény addig sem volt izgalommentes, hiszen a sokat mondó számok után a már megismert OS X Mavericks operációs rendszeren volt a hangsúly, mely ráadásul még aznap elstartolt és dobpergés... teljesen INGYEN!A Macbook Pro és Air gépekkel most nem foglalkoznék, ráncfelvarrás történt, bár az árakat rendesen megnyesték, érdemes utánanézni, ha valaki mostanában cserélne gépet.

A következő nagy dobás a Mac Pro volt, ezt is láttuk már, mondjuk a futurisztikus dizájn miatt egy képet megér a dolog. Inkább egy videót kerestem, így készül a cucc:Ennyi bevezető után jöhetnek az iPadek, melyből egy teljesen újat, az iPad Airt és a felturbózott kistestvért, a retina kijelzős minit mutatták be. Az iPad Air elsősorban formájában újult meg, a dizájn a mini vonalát követi. Ezzel együtt ez lett a világ legkisebb-legkönyebb-llegvékonyabb teljes kijelzős táblagépe, így valószínűleg az Apple továbbra is megőrzi vezető helyét ezen piaci szegmensben.Az iPad mini is előnyére frissült, a sokak által várt retina kijelzővel végre az én karácsonyi ajándékom is kialakult. :)
Mindkét készülék apróbb dolgokban is frissült (jobb kamera elöl-hátul, gyorsabb Wi-Fi), de tény, hogy az Apple szokás szerint nem húzott 19-re, a jól bevált biztos úton halad tovább.

Ez egyelőre elégnek tűnik, a karácsonyi időszak számukra szinte biztosan kedvezően fog alakulni, a jövő pedig majd eldönti a továbbiakat.