powered by www.bluechip.hu

Megérkezett a Nexus 5

Hivatalosan is megérkezett a Google Nexus 5

by Blake Dashed
2013. November 01. 00:41
Címkék: google, android
A Nexus 4 sikerén felbuzdulva az LG és a Google ismét közös fejlesztésbe kezdett. Az együttműködés eredménye az első olyan okostelefon, amely a legújabb Android operációs rendszert, az Android™ 4.4, KitKat ® verziót futtatja. Az új funkciókkal felszerelt Nexus 5 az eddigi legvékonyabb és leggyorsabb Google Nexus telefon.

A fontos pillanatok megörökítése

A Nexus 5 kamerája az LG Innotek elismert optikai képstabilizáló technológiáját alkalmazza, amelyet elsőként az LG G2 modell esetében vezettek be. A hosszabb exponálási időt lehetővé tevő, elmosódás- és zajcsökkentő funkciókkal ellátott, 8 megapixeles kamerának köszönhetően a Nexus 5 csekély fényviszonyok mellett is bámulatos teljesítményt nyújt. A Nexus 5 a Photo Sphere szolgáltatással is fel van szerelve, amelynek segítségével a fotósorozatok “gömbfotóvá”, 360 fokos panorámaképpé állnak össze. A Google technológiája a telefon könyvtárában található videókból, fotókból Auto Awesome – automatikusan felturbózott, érdekes effektekkel ellátott – változatokat is tud készíteni, ezeket aztán a tulajdonos megoszthatja családjával, barátaival is. A Nexus 5 továbbfejlesztett HDR+ üzemmódja emellett több felvételt rögzít gyors egymásutánban, majd számítógépes fotográfiai algoritmusok használatával egyesíti a képeket. Az eredmény egyetlen tökéletes fénykép, amely a felvételekből kinyert expozíciós és színadatok alapján szélesebb árnyalat- és fénytartománnyal rendelkezik.


Kiemelkedő teljesítmény és sebesség

A Nexus 5 a világ első olyan telefonja, amely az Android 4.4, KitKat operációs rendszert alkalmazza, és a Google teljesítményét egy vékony és könnyű, ugyanakkor megbízható eszközben kínálja. A lenyűgözően gyors Snapdragon TM 800 processzor és a 4G/LTE hálózatok mellett a Nexus 5 egy 445 ppi képpontsűrűségű, fejlett érintési technológiát alkalmazó Full HD IPS kijelzővel van felszerelve, amely gyorsabb érintésfelismerést, jobb kültéri láthatóságot és élesebb képeket eredményez. A szolgáltatások egy karcsú, modern készülék formájában érhetők el, amely nem hagy kétséget afelől, hogy a Google prémium minőségű okostelefonját tartjuk a kezünkben.


A Google legjava

Az Android 4.4 operációs rendszert a gyorsaság, a nagy teljesítmény, valamint az egyszerű használat jellemzi. Az új tárcsázó felajánlja a felhasználóknak a legvalószínűbb hívást, míg a Google által kifejlesztett Caller ID a bejövő hívás számát a megfelelő vállalkozáshoz rendeli még abban az esetben is, ha a telefonszám nem szerepel a névjegyek között. A felhasználók szöveges üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak közvetlenül a Hangouts beszélgetésekből, és a Hangouts for Android alkalmazásban azt is megoszthatja – ha szeretné -, hogy éppen hol tartózkodik.

A Nexus 5 a mai naptól fekete vagy fehér színben, szerződés nélkül kapható a Google Play™ áruházban az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Koreában és Japánban. A készülék várhatóan november közepétől kerül boltokba Európában, Közép- és Dél-Amerikában, Ázsiában, a FÁK-ban és a Közel-Keleten.


A készülék főbb jellemzői:

  • Processzor: Qualcomm® Snapdragon™ 800 processzor 2,26 GHz-es, négymagos Krait CPU-val
  • Operációs rendszer: Android™ 4.4, KitKat ® 
  • Kijelző: 5 hüvelykes (egészen pontosan 4,95 hüvelykes), Full HD felbontású IPS (1920 × 1080képpont)
  • Hálózat: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
  • Memória: 32 GB / 16 GB
  • RAM: 2 GB
  • Kamera: Hátlapi: 8,0 megapixeles, optikai képstabilizációval (OIS) / előlapi: 1,3 megapixeles HD
  • Akkumulátor: 2300 mAh lítium-polimer (beágyazott)
  • Méret: 137,84 × 69,17 × 8,59 mm
  • Tömeg: 130 g
  • Egyéb: Vezeték nélküli töltés, NFC

Forrás: Google Sajtó