powered by www.bluechip.hu

Cooler Master újdonságok

Egy vékony notebook hűtő és egy igazán csendes ház a kínálatban.

by Zulu
2013. November 06. 12:25
Karcsú és jó az ágyban. Kitalálod?

Igen, ő az I300!

A notebook hűtőknek egyre több igényt kell kielégíteni, hiszen a legtöbb ember szívesen használja a notebookját az íróasztalon kívül is.


Az ölben tartott, vagy ágyban, kanapén használt notebookoknak számtalan hátránya van. Amennyiben az felhasználó az ölében tartja, a készülék által termelt hő, bizonyítottan egészségkárosító hatású. Ha nem ölben van, hanem valamilyen puha felületen, akkor pedig a notebook károsodhat, hevülhet fel, szélsőséges esetben akár tüzet is okozhat egy ottfelejtett készülék.



De a funkcionalitás mellett teret nyer a dizájn és a hordozhatóság is. Már nem elég, hogy egy termék hasznos legyen, esztétikusnak is lennie kell. Az I300 ilyen szempontból egy jól sikerült darab. Vékony és letisztult kialakítása szemet gyönyörködtető, egyszerűsége pedig nagyszerű. Képes hűteni 7"-től egészen 17"-ig a legtöbb notebookot. Felszíne perforált, így szinte semmi sem állja útját a 160mm-es ventilátor teljesítményének, ami csendben teszi a dolgát. A magassága két fokozatban állítható, így a nyak és a hát ízületei kímélhetőek meg.Egy betáp USB portot és egy USB 2.0 portot tartalmaz, hogy ne vesszen el a notebookon használható USB csatlakozók egyike sem. 


Van rajta egy ventilátor fordulatszám szabályzó is, így a felhasználó saját igényei szerint állíthatja a teljesítményt. A ventilátor ledes megvilágítást kapott, típusonként különböző színűt. A felhasználó így tetszése szerint választhat kék, zöld, vörös és fehér közül. A fekete színű hűtő mellett van egy teljesen fehér I300-is, amely kék leddel kerül forgalomba. A választék széles, így a legtöbb felhasználó megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbbet, vagy a notebookjához leginkább illőt.

Csend! Alszik a család!

Ha nincs túl nagy hely a lakásban, és mindenkit felkeltesz amikor bekapcsolod a PC-det és felpörögnek a ventilátorok, akkor van egy megoldásunk! Cserélj házat! Mindezt hitelfelvétel nélkül is megoldhatod és több helyed is lesz. Hogyan? A Cooler Master Silencio 352-es háza megoldást kínál a zaj és a helyproblémára is.




A Silencio család legújabb tagja az RC-352-es, amely microATX-es formátumú és az első amely ilyen méretben zajszűréssel lett ellátva. Habszivacs borítást kapott az előlap és a két oldal panel is, így ezek szűrik a kellemetlen zajokat. A matt előlap elegáns és letisztult megjelenést biztosít.  


A hűtésről két XtraFlo ventilátor gondoskodik elől és hátul. A modern házakban már elmaradhatatlan a folyadékhűtésnek kialakított hely, így ez az előkészítése a 352-ben is megtörtént. Az front panel mögött egy 240mm-es, hátul pedig egy 120mm-es radiátort képes fogadni.



Az USB 3.0 is már szinte széria tartozék, és a kis 352-es egy SD kártya olvasóval is fel lett szerelve. Ki sem néznénk ebből a kis házból, hogy akár 355mm-es VGA-t is képes befogadni. A bővíthetőségére sem lehet panasz, hiszen 4 SSD-t és 3 HDD-t képes elnyelni. A porosodás a hűtési teljesítmény gyengüléséhez és ennél fogva későbbi meghibásodásokhoz vezethet. Ezt megakadályozandó a Silencio 352-es 3 helyen is porszűrőkkel lett ellátva, van az előlap mögött, alul és felül is. Az RC-352-es kiváló választás lehet olyan felhasználóknak, akik egy kicsi, csendes és megbízható számítógépet szeretnének, akár otthonra, akár az irodába.