powered by www.bluechip.hu

Ubuntuval felvértezett olcsó notebookok érkeznek

Itt a karácsony. Ki ne szeretne egy olcsó Ubuntus gépet?

by Blake Dashed
2013. December 02. 19:03
Címkék: ubuntu, asus, notebook, hírek
Az Asus X201E és 1015E modellek egyaránt Ubuntu operációs rendszerrel és 199 dolláros árral rendelkeznek, na meg elég gyenge hardverrel.
Tavaly ősszel mutatkozott be a közönségnek az Asus spórolós, Linux operációs rendszerrel bíró apró notebookja, az X201E, ezzel a modellel kapcsolatban semmi új nincs a nap alatt, viszont kiderült az, hogy az 1015E jelzésű gépet a vállalat szintén hasonló OS-sel kívánja eladni. Az amerikai oktatás már társult az Asus-szal, hogy eme két noti ubuntus verzióját használhassák a gyerekek és az intézmények, de szerencsére az egyszeri vevőnek is elérhetők 199 dollárért az Amazonon keresztül.

                    

11,6, illetve 10,6 hüvelykes notebookokról van szó, melyekben nem csak az igen harmatos Celeron 847 processzor, hanem a 2GB-nyi rendszermemória és a 320 gigás merevlemez is közös. Az iskolai modellek a hírek szerint ingyenes szoftverekkel, tervezőprogramokkal és antivírussal felszerelve kerülnek kiszállításra.

Persze olcsó Asus gépért nem kell az Amazonra rohanni fejvesztve, hiszen nálunk is lehet kapni irodai felhasználásra 100.000 Forint alatt, gépet. Erre találod őket.