powered by www.bluechip.hu

A Toshibájé lett az OCZ

Hivatalosan is elrendezett mindent a két vállalat

by Blake Dashed
2013. December 07. 12:02
Címkék: toshiba, ocz, hírek
A héten véglegesítette a felvásárlást a Toshiba és az OCZ: a bejáratott márkanevet valószínűleg a japán vállalat használni fogja a jövőben.
Múlt héten röppent fel a hír, mely nem jött éppen derült égből villámcsapásként, hogy az OCZ csődöt jelentett, a hozzá tartozó vagyont pedig a Toshiba vásárolja meg: az üzletet szerdán véglegesítették. Alacsony áron sikerült a japánoknak megszerezni a végét járó adattároló gyártó teljes mérnöki karát, gépeit és technológiáit, a felvásárlás pedig hatvan napon lezajlik, az átmeneti időszakban a Toshiba biztosítja az OCZ termékek garanciális támogatását, szállítását és egyáltalán a további működéshez szükséges anyagiakat.

                            


Bár hivatalos álláspont még nincs, a várakozások szerint a japán vállalat tovább fogja használni az így megszerzett márkaneveket, a vezérlőket és egyéb technológiákat pedig biztosan megtaláljuk még a Toshiba új termékeiben, az is lehetséges, hogy az OCZ önálló részlegként működik majd a tulajdonos vállalaton belül. Ralph Schmitt, az OCZ vezérigazgatója szerint mindkét fél boldog, hogy gyorsan sikerült megegyezniük.