powered by www.bluechip.hu

Veszélyes trójai támadja a World of Warcraft felhasználóit

Védekezni sajnos nem lehet ellene

by Blake Dashed
2014. January 04. 10:47
A tegnapi napot ironikusan akár a hackerek világnapjává is kinevezhetnénk, ugyanis az Origin, a Steam, a League of Legends és a Battle.net után a World of Warcraft is áldozatául esett a rosszakaratú egyéneknek, azonban a DDOS támadásokkal ellentétben most egy jelenleg megállíthatatlan trójai jelenti a valódi veszélyt.
A Blizzard minden lehetséges úton-módon figyelmezteti a World of Warcraft játékosait, hogy egy rendkívül veszélyes trójai vírus támadja a felhasználói fiókokat, ami ellen sajnálatos módon az authenticator sem véd meg, sőt az account információink mellett még az authenticator jelszavát is ellopja. A cég szerint jelenleg mindent megtesznek annak érdekében, hogy megállítsák a trójai fertőzését, próbálnak róla minél több információt szerezni, de jelenleg még nem találtak egyetlen olyan vírusirtó programot sem, ami képes lenne vele elbánni.

 

A Blizzard szerint az egyetlen ismert végső megoldás a rendszer újratelepítése, jelenleg nincs más tanácsuk, ellenben nagyon szépen megkérik azokat a játékosokat, akik áldozatául estek a trójainak, hogy írjanak egy bejegyzést a megfelelő fórumba mellékelve egy MSInfo fájlt, a telepített kiegészítők és programok nevét, hogy hol szereztük őket, a biztonsági programok nevét és azok eredményeit is.

Amíg a veszély fenn áll, addig senki se kattintson a Blizzard leveleiben lévő linkekre és semmi egyébre. Sőt a legjobb az lenne, ha ki sem nyitná. A steam játékfuttatás rendben volt tegnap, de a piactér és a fórum szintén akadozott és lassult be elképesztő módon.