powered by www.bluechip.hu

Új kézikamerák és kompakt fényképezőgépek a Sonytól

Nézzen ki jól a fényképezőgép mindkét végén

by Zulu
2014. January 08. 16:06
A Sony azoknak szánja az új Cyber-shot W830 és Sony Cyber-shot W810 gépeket, akik örömüket lelik a képkészítésben és a mobiltelefonnal készített fotóknál jobb minőséget szeretnének elérni, ugyanakkor nem kívánják megfizetni egy prémium fényképezőgép árát.

Az új gépek kezelése rendkívül egyszerű az új dizájn és a kreatív beállítások segítségével, a fejlesztések örömtelivé teszik a fényképezést anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötni a képminőség területén.

Mindkét elegáns modell 20,1 megapixeles CCD érzékelővel rendelkezik, és lehetővé teszi mozgóképek rögzítését HD minőségben. 

Miután mindenki a saját magáról készített fotók legnagyobb kritikusa, így különösen hasznos a Szépség Hatás (Beauty Effect) funkció, melynek segítségével már a fényképezőgépekben ki tudjuk javítani a kisebb hibákat, a Képhatások kiterjesztett készletének köszönhetően pedig kiélhetjük kreativitásunkat és kíváncsiságunkat is.


Az új modellek lehetővé teszik a 360 fokos Sweep Panorama felvételek készítését, és ezzel új perspektívát adnak a környezetünk panorámafotózására. Az Advanced Flash vaku optimálisan kontrollálja az ISO érzékenységet, így még a távoli tárgyakat és szereplőket is megvilágítja és életre kelti a képen. 

Az új Sony W830 és W810 Cyber-shot fényképezőgépek főbb jellemzői:

· A 20,1 MP szenzor kristálytiszta képet készít.

· A W830 tartozéka egy ZEISS objektív 8x-os optikai zoom, a W810-hez pedig egy 26 mm széles látószögű, 6x-os optikai zoomot kap.

· A Szépség Hatás (Beauty Effect) segítségével már a fényképezőgépben egységesebbé teszi a bőr tónusát és felületét, nagyobbá teheti a szemeket és kifehérítheti a fogakat.

· Az új Party Üzemmód automatikusan beállítja az ISO érzékenységet, az expozíció kompenzációt és a szaturációt annak érdekében, hogy a fényképezőgép még a legrosszabb fényviszonyok között is a létező legtökéletesebb végeredményt nyújtsa.

· A fényképezőgépek prémium kategóriás dizájnnal rendelkeznek, és nagy színválasztékban kaphatóak.

· A működtetésük valóban egyszerű az intuitív menük és a kamera hátulján kiemelt gombok segítségével. 


DSC-W830

A DSC-W830 kombinálja a ZEISS lencsék briliáns képét a BIONZ processzor erőteljes képességeivel és a 20,1 megapixeles CCD szenzorral, hogy gyönyörűen részletezett képeket készíthessünk egy elegáns és kompakt fényképezőgéppel. A Sony Optical SteadyShot rezgéscsillapító technológia a mozgásból eredő torzulásokat minimalizálja, az Optical SteadyShot Active Mode, az elektronikus képstabilizálással együtt használt rezgéscsillapítás pedig garantálja, hogy a videofelvételek mentesek lesznek az bemozdulástól. A fémborítás a felsőbb kategóriájú fényképezőgépek közé csempészi be a modellt és kiemeli annak megjelenését mind a négy elérhető szín esetében. 


DSC-W810

A DSC-W810 az erőteljes 20,1 megapixeles CCD szenzort egy 26 mm széles látószögű, 6-szoros optikai zoomra képes objektívet foglal magába az éles és stílusos fényképek készítése érdekében. Az új Party Üzemmódban a fényképezőgép automatikusan képes módosítani a beállításokon, alkalmazkodva a kedvezőtlen fényviszonyokhoz – így biztosítja, hogy minden megismételhetetlen pillanatot tökéletesen örökítsünk meg.

Kézbe fogva a W810 valóban egy prémium fényképezőgépnek érződik a fémszálas stílusú fémborításnak és a beépített markolatnak köszönhetően. A dedikált mozgókép gomb a hátoldalon biztosítja, hogy mostantól még könnyebb és gyorsabb legyen elindítani egy HD videofelvételt, így véletlenül se maradjunk le a következő sikeres YouTube video felvételéről. 

A DSC-W810 és a DSC-W830 2014 februárjában kerül az európai boltokba.


Éles, gyors, stabil ? új Handycam széria a Sonytól

A Sony új Handycam szériájának tagjai egyedülálló, csúcsminőségű képalkotási technológiával, kiemelkedően magas színvonalon rögzítenek Full HD videókat és részletgazdag állóképeket.


• A CX900E Full HD Handycam® hátsó megvilágítású, 1.0 típusú Exmor R™ CMOS képérzékelővel rendelkezik, nagy adatátviteli sebesség jellemzi, XAVC S felvétel és manuális funkciók teszik teljessé.

• A továbbfejlesztett SteadyShot képstabilizátor 13-szor hatékonyabb elmosódott képek ellen.

• Az új BIONZ X processzor biztosítja a valaha volt leggyorsabb képfeldolgozást és a kiváló képminőséget.

• Külső bemenete révén a négy új projektoros modell mindegyike könnyedén megjeleníti a rácsatlakoztatott telefon, fényképezőgép vagy akár számítógép tartalmát.

• A továbbfejlesztett funkciók palettáját a nagyobb fényerejű beépített projektor színesíti, emellett fontos megemlíteni a fejlett audiotechnológiát, valamint a Motion Shot videó és a képhatások elérhetőségét.

• A modellekben megtalálható a Wi-Fi, valamint az egyérintéses NFC csatlakoztathatóság, melynek köszönhetően vezérelni lehet őket okostelefonról is.


Az új Handycam® szériát 2014 tavaszán vezeti be a Sony. Csúcsmodellje a HDR-CX900E kamera lesz, amellyel a cég új mércét állít fel a kompakt eszközökkel megvalósított kép- és hangalkotás történetében. A zászlóshajóhoz még öt további modell csatlakozik, melyeket szintén kiemelkedő funkciók jellemeznek. Természetesen a tavaly bemutatott, Balanced Optical SteadyShot elnevezésű modern képstabilizációs megoldás sem maradhatott ki a szériából. A továbbfejlesztett projektor, a vezeték nélküli megosztás és az okostelefonnal megoldható távoli vezérlés pedig még kényelmesebbé és sokoldalúbbá teszi a modellek használatát.

Handycam CX-900E: a kamerázás új korszaka

Az új széria zászlóshajója a CX-900E modell. A kamera a videózás új korszakát indítja el, hiszen a könnyű kezelhetősége mellett rengeteg funkcióval látták el. A gépben egy szuperérzékeny, a képeket rendkívül részletesen feldolgozó 1.0 típusú Exmor R™ CMOS érzékelő dolgozik, mellyel kategóriájában úttörőnek számít. A szenzor lenyűgöző teljesítményével kiváló képminőségben rögzít még gyenge fényviszonyok között is.

A CX900E 50 Mbps képsűrűséggel képes Full HD minőségű videók felvételére az új XAVC S videoformátumban. Csakúgy, mint egy professzionális kamera, a CX900E is lehetővé teszi az ambiciózus filmkészítőknek, hogy semmilyen részletről ne maradjanak le. Másodpercenként akár 120 képkocka felvételére is képes, így a gyorsan mozgó jelenetek rögzítése – például egy futóverseny, vagy táncelőadás – sem okoz gondot többé. A könnyed, zavartalan lassított visszajátszásnak köszönhetően pedig a megvágott jeleneteket az eredeti sebesség egyötödével nézhetjük vissza. 

A kamera szenzora lehetővé teszi a gyönyörű, elmosódott háttéreffektek létrehozását. Egy Zeiss® Vario-Sonnar T objektívvel, valamint három beépített ND szűrővel van ellátva, melyekkel szabályozható a beengedett fény mennyisége. Legyen bármilyen időjárás, a CX-900 E modellnek sem a napsütés, sem a borongós, szürke idő nem jelent problémát.


A HDR-CX900E emellett még több felhasználóbarát funkcióval bővelkedik: például egy elektronikus OLED keresőt kapott, mely részletgazdag, kontrasztos képet biztosít minden látószögből. A kényelmesen elhelyezett objektívgyűrű és a kézi beállítás lehetővé teszi a fókusz, a zoom, az expozíció, a fényerő és a zársebesség ujjbegyekkel való vezérlését.

Intelligens technológia

Az összes új Handycam® modell Exmor R™ CMOS képérzékelővel van ellátva, így az emlékeinket tökéletes részletességgel, Full HD minőségben rögzítik.

Az új generációs BIONZ X processzor még gyorsabb és erősebb, mint elődje. Javítja a részletgazdagságot és vezérli a területspecifikus zajcsökkentést, tiszta felvételeket és nagy felbontású állóképeket biztosít. A Balanced Optical SteadyShot akár 13-szor hatékonyabban csökkenti a fényképezőgép rázkódását minden gyújtótávolság mellett, a nagylátószögtől a teletartományig.

A nagyítási arány is jelentősen javult. A Pixel Super Resolution technológia fenntartja a tökéletes képminőséget, tónusokat és textúrát. A Clear Image Zoom-nak köszönhetően a nagy felbontásban rögzített felvételeken akár 60-szoros nagyítás is alkalmazható – a Handycam® sorozat történetében most először.


A megnövekedett számítási kapacitásnak köszönhetően ezenkívül a Handycam® modellek egyszerre tudnak csúcsminőségű AVCHD Full HD videót és tömörített MP4 fájlokat rögzíteni, annak érdekében, hogy az utóbbiakat azonnal fel lehessen tölteni a videomegosztó oldalakra vagy átjátszani egy csatlakoztatott eszközre. A zászlóshajó az MP4 állományokat az 50 Mbps képsűrűségű XAVC S formátum folyamatos rögzítése mellett is képes felvenni.

Lásd meg a különbséget azonnal

A négy új Handycam® modellbe épített projektor jobb, mint valaha. A mozizáshoz csak egy világos felület vagy fehér fal szükséges. Ráadásul egy most kifejlesztett technológiának köszönhetően a fényerősség 50 lumenre növekedett, így a Handycam tiszta képeket biztosít még 200 colos (körülbelül 5 méteres) képátmérőben is.

Extra rugalmasságot jelent, hogy a projektor már használható külső eszközök képének a megjelenítésére is. Így a Handycam® által vetített képeken nézhetjük meg digitális fényképezőgépünk, notebookunk vagy akár okostelefonunk tartalmát, ráadásul extra nagy méretben. Az új Handycam® sorozat modelljei arra is képesek, hogy a kivetített képek torzulását kijavítsák, ha a vetítés nem merőleges falra történik.


Az Xtra Fine LCD megjelenítő a kiválasztott modelleken a WhiteMagic™ technológiát használja arra, hogy hozzáadott fehér pixelek segítségével feljavítsa a képernyő fényességét. Így a kamera LCD paneljén akkor is jól látjuk a képet, ha napfényes kültéri környezetben készítünk felvételeket.

A legtöbb modellben megtalálható Motion Shot Video funkció a fotózás befejezése után a felvett képeket drámai gyorsaságban játssza le egymás után, melynek segítségével az akció minden pillanatát könnyen nyomon tudjuk követni. Ez rendkívül könnyeddé teszi például egy golfütés vagy egy teniszszerva analizálását, más sportokról nem is beszélve. 

A mozi jobban szól, mint eddig bármikor

A felvételeket egyedülálló Handycam® hangzás teszi tökéletessé.


Senki sem szeretné, ha a szülők hangja uralkodna a gyermek sportnapjáról szóló videón, és csak az hallatszana, ahogyan ők kommentálják az eseményeket. A My Voice Cancelling funkció elnyomja a közvetlenül a kamera háta mögül érkező vokális frekvenciákat, anélkül hogy a felvétel előteréből érkező hangzást megsértené. A gyermek által kiérdemelt biztatások és kiáltások így suttogássá csillapodnak, és a rögzített esemény végre önmagáért beszélhet.

Vezeték nélküli csatlakozás az okostelefonhoz

A Handycam® modellekben újdonság a Wi-Fi és az NFC technológia, mely lehetővé teszi, hogy a felvételeket vezetékek nélkül, egyetlen érintésre közvetítsük telefonunkra vagy tabletünkre. Ha az NFC képességekkel felruházott mobiltelefonunkat egyszerűen a Handycam® modellhez érintjük, ez aktiválja a Smart Remote Control távvezérlési funkciót is. Ennek segítségével távolról indíthatjuk el vagy állíthatjuk meg a felvételeket, ami ideális a csoportfelvételek esetén, vagy olyankor is, amikor önmagunkról készítünk felvételt, de nem szeretnénk folyamatosan a kamera mögé rohanni.

A televízió képernyőjére szintén vezetékek nélkül tudjuk átsugározni mind a mozgó-, mind az állóképeket. Ennek beállítása rendkívül egyszerű, csak le kell töltenünk az ingyenes PlayMemories mobilalkalmazást az iOS-es vagy Androidos készülékünkre.


Hasznos Handycam® kiegészítők

Az ECM-GZ1M zoom puskamikrofon segítségével mesterlövészként választhatjuk ki a kamerán rögzíteni kívánt távoli hangokat.

A Bluetooth® technológiával működő ECM-W1M vezeték nélküli mikrofon segítségével pedig akár 100 méteres távolságból is rögzíteni tudjuk a hangokat. Az interaktív kommunikációs üzemmód lehetővé teszi a kétirányú kommunikációt a kamera kezelője és a felvételt segítő asszisztens között. Az ECM-AW4 vezeték nélküli mikrofon 50 méteres távolságig segíti a hangok vezeték nélküli rögzítését.

Az ECM-GZ1M, az ECM-W1M és az ECM-AW4 mikrofonok mind kompatibilisek az összes Handycam® modellel a Sony Multi Interface Shoe (speciális csatlakozóval ellátott vakusaru) technológiájának köszönhetően.

A PJ530E-vel kompatibilis VF-K46MP szűrő megvédi a lencse felületét a karcolásoktól anélkül, hogy a rezgéscsillapítási rendszer működését befolyásolná. A PCK-LS35W kijelzővédő-borítás megóvja a CX900E 3.5 colos képernyőjét és tükröződésmentes, ujjlenyomat-taszító borítást biztosít számára. A PCK-LS30W kijelzővédő-borítás pedig minden 3 colos képernyővel szerelt Handycam® modellel kompatibilis, beleértve a PJ810E és a PJ530E típusokat.

Az új Handycam® modellek 2014 februárjában lesznek elérhetőek az európai boltokban.