powered by www.bluechip.hu

Rekordot döntött az LG az okostelefon eladásokban

Az LG-nek jól megy a szekér az okostelefonok eladásában.

by Blake Dashed
2014. January 29. 08:19
Címkék: lg, Okostelefon, mobile, hírek
Az LG utolsó negyedéves eredményi szerint rekordszámú, több mint 13,2 millió mobiltelefont értékesítettek. A vállalat profitja 238 millió dollár volt.

Az LG közzétette 2013 utolsó negyedévének pénzügyi eredményeit, melyből kiderül, hogy a vállalat árbevétele 14,03 milliárd, profitja pedig 238,1 milliárd dollár volt. Az egész évet nézve az LG árbevétele kis mértékben emelkedett csupán 53,1 milliárd dollárral, és a nettó veszteség is 60,21 millió dollár volt a magasabb működési költségeknek és az árfolyamváltozásoknak köszönhetően, ám mégis jó eredményekkel büszkélkedhetnek. Már az is nagy előrelépésnek számít, hogy javítottak a veszteségen, ugyanis tavaly ez a szám 478 milliárd dollár volt.


Az LG utolsó negyedéves eredményei szerint rekordot döntöttek a mobilszegmensben: több mint 13,2 millió mobiltelefont értékesítettek. Ez szép előrelépés az okostelefon piacon: az előző negyedévben ez a szám 12 millióra rúgott.

A vállalat mobilrészlege a tavalyi év során 29%-os növekedést ért el 11,85 milliárd dolláros bevétellel, az utolsó negyedévben pedig 3,38 milliárd dollár volt az ebből származó bevétel, a bővülés pedig 18%-os.

Az előző év azonos időszakához képest ez 54%-os növekedést jelent, amelyben közrejátszott az LTE készülékek, mint például a G2 és a Nexus 5 értékesítése és sikere is. Veszteség azonban itt is van, amelyet a vállalat a marketing beruházásokkal, az LG márkaértékének erősítésével és a fokozott árversennyel magyaráz.

Bár a verseny fokozódik, amely tovább ronthatja a profitot, mindenesetre az LG magához képest mindenképpen felfelé ívelő pályán halad, amelyben a fogyasztóközpontú technológiai újdonságoknak és formabontó innovációknak nagymértékben közrejátszanak.