powered by www.bluechip.hu

Felfüggesztették a Need for Speed készítését

Leépítések, áthelyezések a cégnél, egyelőre megállt a fejlesztés.

by Blake Dashed
2014. February 02. 09:20
Nemrég érkezett a hír, hogy a Remember Me-t jegyző Dontnod Entertainment átszervezésen megy keresztül, amit kezdetben csődnek hittünk, majd ma jött a következő vészjósló híresztelés: a következő Need for Speed fejlesztése leállt, a Ghost Games tagjait leépítették, a megmaradt tagokat pedig máshová vezényelték.
Komoly leépítést hajtott végre az Electronic Arts a legutóbbi Need for Speed epizódot készítő Ghost Games csapatánál, akik emiatt nem tudják folytatni a már megkezdett következő rész munkálatait. Az eddig még be nem jelentett NFS epizód így átmenetileg polcra került, az EA minden vele szerződésben álló vállalkozót elbocsátott, a teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottakat pedig választás elé állította: vagy elfogadják a felajánlott kompenzációt és elhagyják a céget, vagy pedig maradnak és mostantól a Visceral Games projektjében segédkeznek.



A Visceral Games csapata jelenleg egy Havana kódnevű játékon dolgozik, amit leginkább egy "rendőrös témájú Battlefield" jelzővel lehetne illetni.

Polygon forrás:

A Polygon most több forrásból is úgy értesült, hogy az Electronic Arts felbontotta a szerződést minden vállalkozóval, a teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottakat pedig választásra kényszerítették: vagy végkielégítéssel elhagyják a céget vagy maradnak és átkerülnek a Visceral Games gőzerővel készülő új, Havana kódnévre hallgató játékához, ami a pletykák szerint egy rendőrtémájú Battlefield lesz, és feltételezhetően még idén megjelenik.

Hiába kaptak a megjelent sorozatok rossz kritikát a világ nem lenne ugyanaz Need for Speed nélkül. Az eladások és a letöltések mindig is az élen jártak, hiszen a játék a szórakozást részesítette előnyben. És akik játszottak vele tudják, hogy minden részben volt valami apróság ami szerethető volt.

Bízunk benne, hogy nem áll meg a sorozat és amennyiben új hírek érkeznek, értesítünk Titeket.