powered by www.bluechip.hu

Razer Kraken - Teszt

Körülményesen teszteltük a Razer Kraken fülest

by Blake Dashed
2014. February 05. 13:48
Címkék: razer, kraken, fejhallgató
Ha meghallod azt a szót, hogy "Razer" valószínű, hogy azonnal a Gamer cuccok neves gyártója fog beugrani. Pedig a Razernek a másik fő profilja a felső kategóriás prémium termékek gyártása.

A Kraken fejhallgató egy olyan eszköz, amivel az utcára is kimehetünk és hallgathatjuk kedvenc nótáinkat, miközben az összes tekintet ránk fog szegeződni. A rikító zöld szín, nem hogy feltűnő, de szinte a sötétben is világít annyira komoly ez a szín.

De aki eldönti magában, hogy vesz magának egy ilyen eszközt, Ő valószínűleg nem fog azzal foglalkozni, hogy ki bámulja s ki nem bámulja az utcán, mert az elképesztő hangzás miatt fog mellette dönteni.

Mi van a dobozban?
  • Cult of Razer üdvözlőkártya
  • 1 használati útmutató
  • 1 Razer matrica
  • Driver nincs, de Synapse 2.0 támogatás van
  • 1 hosszabbító kábel. (Hosszabbító nélkül 1.5m a kábel hossza. Kábellel 3 méter.)

Design, anyaghasználat, tartósság:

A design jól látszik a képeken, de kézbe vétel után egy robusztus masszív fejhallgatót érzünk a kezeink közt. Vastag, vaskos műanyag ami nem recseg, nem ropog még feszegetés közben sem.  A fejhallgató 2 fülpárnája behajtható, de erős és folyamatos piszkálás után sem sikerült oda nem illő hangot kicsavarnom belőle. (mindent megtettem.)



Persze betonozás mellé nem ajánlom, de ha leesik a földre az asztalról vagy a fejünkről az utcán biztosan nem lesz neki semmi baja. Azért mert kicsit drágább mint a társai, nem kell vele hímes tojásként bánni ami nagyon jó hír. Utazni is könnyen lehet vele, és egy percig sem kell tartanunk attól, hogy megsérül, esetleg elromlik. Ha mégis, erre van a garancia. (:



A fejrészre simuló pánt puhasága és feszessége is megfelelő. Volt már a fejemen ennél jóval drágább fejhallgató, ami 1-2 óra használat után, nyomta a koponyám felsőrészét. Nos persze kibírható, de kellemetlen ha az ember pénzt ad valamiért és az nem tudja nyújtani az alap kényelmet a megfelelő teljesítmény mellett. A 2 fülpárna is megfelelően illeszkedik a fülekre. Kerestem az irodába nagy füllel rendelkező  embert is, neki sem volt probléma kényelmesen használni az eszközt. A párnák puhasága megfelelő, bár az anyaghasználat itt könnyen sérülékeny és érzékeny. Tapintásra azt sugallja, hogy könnyen elszakadhat, de éles tárgyal való találkozás után ki is lyukadhat. 



Technikai adatok:

Fejhallgató
  • Reagálási frekvencia: 20 – 20,000 Hz
  • Impedencia: 32 Ω at 1kHz
  • Érzékenység (@1kHz, 1V/Pa): 110 ± 4dB at 1 kHz Max
  • Bemeneti teljesítmény: 50 mW
  • Beépített hangfalak: 40 mm, neodímium mágnesekkel
  • Belsű fülpárna átmérő: 50 mm / 1.97”
  • Kábel hossza: 1.5 m / 4.27 ft plusz 2m / 6.6 ft elosztó adapter
  • Hozzávetőleges súly: 293 g / 0.65 lbs
  • Bemenet: Analóg 3.5 mm kombinált csatlakozó 

Felhasználó élmény:

Játszottunk vele, megkínoztuk odakinn s idebenn, de rádugtuk egy iPodra, egy Samsung S4-re, és egy HTC-re is. És nekiültünk zenét hallgatni. Először leesett az állunk, majd még egyszer. Ez "csak" egy sztereó fejhallgató, de a hangzása elképesztő. Igazi mély basszus, ami az ember fejében dübörög. A külvilágból semmit sem lehet hallani, de még akkor sem amikor csak simán fülmelegítőnek használjuk. (: Cudar idő van odakint, így erről is szerettünk volna megbizonyosodni.



Nem, csak Gamereknek ajánljuk, de azoknak is akik szeretnek kristálytisztán zenét hallgatni. Teljes magával ragadó a hang minősége amit eme zöld szörny kibocsájt magából. Természetesen játékra is kiválóan használható, hiszen részletgazdag hangzása külön élmény a robbantások, fegyverropogások mélyében.

Nekünk nagyon tetszett a fejhallgató és bátran merjük ajánlani bárkinek. Kényelmes viselete és magas minősége meggyőzött nem csak minket, hanem az utcán megállított emberkéket is. Miután az ember a kezébe veszi és a fejére helyezi, bekapcsolja a zenét, el is felejti, hogy milyen színű és milyen méretes. 

A terméket köszönjük a Razer Magyarországnak és a Kool Thingsnek. További Razer termékek a Bluechip polcain. A névtelen véleményeket köszönjük Veszprém utcáján járókelő fiataloknak.