powered by www.bluechip.hu

2 új Tamron objektív debütált

Tegnap 2 új Tamron objektív jelent meg.

by Blake Dashed
2014. February 07. 15:35
Címkék: objektív, tamron
A Tamron 2 új objektíve tegnap mutatkozott be a nagyközönség számára. Mind a kettő magában foglalja a PZD rendszert, amit már a korábbi modellekből ismerhetünk.
                                              Tamron 18-300mm

Tamron bemutatta legújabb élvonalbeli nagy teljesítményű 16 -300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO Zoom-objektívét. A kibővített gyújtótávolság magába öleli a nagylátószög illetve a tele-fotó objektívek tulajdonságait.
Az 1992-ben forgalmazott 28 -200mm (Model 71D ) objektíve, kora legmodernebb nagy teljesítményű Zoom-objektívének számított, mely a forradalmi újításainak és kompakt, könnyű kialakításának volt köszönhető. A gyártó azóta is folyamatosan bővíti portfólióját, hogy világszínvonalú optikáival szolgálja a fogyasztók javát.



Az új tervezési megközelítés eredménye a létrehozott ultra-kompakt objektív.
A legkiesebb fókusztávolság 16mm (35mm film formátumban: 24.8mm), mellyel próbál válaszolni a fogyasztók kérésére, akik szerettek volna szélesebb látószöggel fényképezni, mint amivel a hagyományos Zoom-objektívek rendelkeznek. A nagy gyújtótávolság másik véglete a 300mm (35mm film formátumban: 465mm), amely teleobjektív tulajdonságaival, és a nagy átfogásnak köszönhetően a lehető legtöbb helyzetben használható pillanataink megörökítésére. A nagy teljesítményt tovább erősíti a figyelemre méltó 18.8X nagyítási arány, mely egyedülálló a maga kategóriájában.
A tervezés során a legújabb optikai technológiákat vetette be a Tamron. Az objektív 16 lencsetaggal rendelkezik. A lencsetagok egy újfajta bevonatot kaptak, mely megakadályozza a nem kívánatos becsillanást és a szellemképet, és biztosítja az éles, nagy kontrasztú képeket



A korábbi modellekben megismert PZD ( Piezo Drive) is helyet kapott a rendszerben, hogy halkabb és pontosabb AF műveleteket hajtson végre. Az élesebb képek készítésére a VC (Vibration Compensation) ad lehetőséget. A VC stabilizátor csökkenti a képi elmosódást és az objektív bemozdulását, így pontosabb képet kapunk akár kézből fényképezve nagyobb gyújtótávolságnál is.


Az új objektív minimális élességállítási távolsága 0,39 méter az egész zoom tartományban. A maximális nagyítási arány 1:2.9. Ez lehetővé teszi makró fotózás kínálta lenyűgöző közelséget.

Tulajdonságok:
Típus: B016
Fókusztávolság: 16-300mm
Legnagyobb fényerő: F / 3,5-6,3
Látószög (átlós): 82 ° 12 '- 5 ° 20'
Az objektív felépítése: 16 lencsetag 12 csoportban
Közelpont: 0,39 m (15,3 in)
Maximális nagyítás arány: 1:2.9 (f = 300mm: MFD 0,39 m)
Szűrő méret: φ67mm
Maximális átmérő: φ75mm
Hossz *: 99.5mm (3.9 in)
Súly: 540g (19 oz)
Membrán Penge Szám: 7 (kör alakú fényrekesz)
Minimális rekesz: F/22-40
Tartozékok: virág alakú napellenző
Kompatibilis: Canon, Nikon, Sony

Az innovatív all-in -one ™ objektív a PZD (Piezo Drive) és a Tamron exkluzív VC (Vibration Compensation) rendszer révén kiváló képminőséget biztosít. Az új kifinomult külső felület és a könnyű, kompakt kialakítás a fejlesztők kemény munkájának az eredménye, mely mind teljesítményben mind kialakításban biztos választást jelent a full-frame optikák palettáján.

                                               Tamron 28-300mm

Az újratervezett objektív belső kialakítását 19 komponens alkotja. Tartalmaz négy LD (alacsony szórású) üveget, három öntött aszférikus, egy hibrid aszférikus, és egy XR (extra törésmutatójú) üveg tagot, valamint az egyik eleme UXR (Ultra-Extra fénytörési indexű) üveg, amely nagyobb törésmutatóval rendelkezik, mint az XR. A speciális üveg elemek minimalizálják az aberrációt, így kiváló képminőséget biztosítanak.



A lencsetagok BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) bevonatnak köszönhetően minimálisra csökkenti a nemkívánatos becsillanásokat és a szellemképet, hogy éles nagy kontrasztú képeket tudjunk készíteni.

Tulajdonságok:
Típus: A010
Fókusztávolság: 28-300mm
Legnagyobb fényerő: F/3.5-6.3
Látószög (átlós): 75°23’ – 8°15’ (for full-frame format)
Az objektív felépítése: 19 lencsetag 15 csoportban
Közelpont: 0.49m (19.3 in)
Maximális nagyítás arány: 1:3.5 (at f=300mm: MFD 0.49m)
Szűrő méret: Φ67mm
Maximális átmérő: Φ74.4mm
Hossz : 96mm (3.8 in)
Súly: 540g
Membrán Penge Szám: 7 (kör alakú fényrekesz)
Minimális rekesz: F/22-40
Tartozékok: virág alakú napellenző
Kompatibilis: Canon, Nikon, Sony

Amennyiben mindig friss és naprakész információkat szeretnél tudni a Tamron újdonságokról, kérlek látogasd meg a Tamron hivatalos Facebook oldalát az alábbi link segítségével.