powered by www.bluechip.hu

Geil Evo Cyclone – Memória hűtő teszt

Memóriahűtő a Geil műhelyből. Hatékony, szép, egyszerű

by Blake Dashed
2014. February 14. 13:46
Címkék: geil, evo, cyclone, ramhűtő, modul
A Geil név általában egyet jelent a megbízható és gyors memóriamodulokkal. Bár a most bemutatásra váró terméket is a memóriák közelébe szánta a gyártó.
A Geil Cyclone névre keresztelt eszköz hatékonysága az egyszerűségében rejlik. A telepítése és összeszerelése sem jelent kihívást senkinek.

Mi van a dobozban?
Szokásunkhoz híven, mielőtt megküzdöttünk volna a csomagolással, gyorsan lekaptuk.


Így fest az original csomagolás

Miután nagy küzdelmek árán kiszedtük a szerkezetet a csomagolásból birtokba vehetjük a hűtőt és megtapogathatjuk azt.
A dobozban található 4db csavar és 2 fém panel, ami a rögzítéshez szükséges. És természetesen maga a hűtő. A hűtő nagyon könnyű hála az alumínium kivitelnek. 


A doboz teljes tartalma
Belső elrendezése úgy lett kialakítva, hogy a felszálló meleg levegő akadálytalanul távozhasson, miközben a 5cm-es cooler friss, hűvös szellőt juttat a helyére.


Szerencsére a Cyclone belsejében megbúvó ventilátor (a világítást leszámítva) egy teljesen standard cooler, ezért ha a későbbiekben elromlana, vagy túl zajossá válna, kényelmesen ki tudjuk majd cserélni.

A cooler
Felszerelés után nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a 3 pines tápkábel az alaplap egyik szabad csatlakozójára és bekapcsolni a gépet. Nos, a látvány magáért beszél, hiszen azonnal működésbe lép a világítás. 

A ventilátor peremén kék fény fut végig, miközben a lapátokra egy ledekből álló rendszer vetíti rá az aktuális hőmérsékletet és a cooler sebességét. Ha ez nem lenne elég, akkor némi várakozás után megláthatjuk a GEIL Evo Cyclone feliratot is, az előbbi hőmérséklet érték helyén.

Specifikációk:

- felhasználási terület: memória hűtés
- Model Number: GMCEC01
- méretek: 146mm x 52,6mm x 106mm
- tömeg: 135g
- légforgatás: 4,04 CFM
- ventilátor sebessége: 3400 RPM +-10%
- ventilátor mérete: 50mm
- ventilátor élettartama: 25000 óra folyamatos üzem
- csatlakozó: 3 Pin
- ventilátor tápellátása: 12V
- univerzális borda és felfogató kialakítás
- hőmérséklet és fordulatszám kijelzés, valamint GeIL logo és terméknév kiírása

A csomag tartalma:

- EVO Cyclone Cooling rendszer
- tápkábel x 1
- felfogató clip x 2
- rögzítő csavar x 4
- felszerelési utasítás a csomagolás hátoldalán

A hűtőt 4db Geil Hardcore Gaming memóriára tettük rá és vártunk. A hőmérséklet nem igazán kúszott fel, akármennyire is próbáltuk. Persze várható volt egy olyan hűtőtől ami több mint 3200 rpm-et produkál. Mivel mozgó alkatrész található benne ami elég gyorsan dolgozik, így nyilvánvalóan hangja is van. Egy átlagos rendszerhűtőnél hangosabb és mivel nem szabályozható és magát sem képes szabályozni így a finom búgáshoz hozzá kell szoknunk. Természetesen ez nem említhető a negatívumok között mivel az eszköz elsődleges célja a hűtés. 

A terméket köszönjük a Bluechip-nek amit meg is vásárolhattok ITT. Aki tetőtérben használja a gépet, vagy ahol fokozott a hőség nyáron, mindenképp szerezzen be egy példányt a Geil hűtőjéből, mert a hatékonysága megkérdőjelezhetetlen.  A termékhez 12 hónap garancia jár és már 6130 Ft-ért megvásárolható.

(A hűtő bármilyen desktop gép memórián alkalmazható. Régi, új teljesen mindegy. A kialakítása és rögzítése olyan zseniálisan van kialakítva, hogy bármire rá lehet tenni.)

A Geil Magyarország megtalálható a Facebookon ahol a friss információk és termékekről is azonnal értesülhetsz.