powered by www.bluechip.hu

200 millió Windows 8 fogyott

Nem olyan vészesek az adatok, csak a média fújta fel.

by Blake Dashed
2014. February 17. 08:23
Címkék: windows8, microsoft
A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 8 eladásai átlépték a 200 milliós számot – vajon mennyire lehetnek elégedettek ezzel Redmondban?
Még tavaly májusban jelentette a Microsoft az első mérföldkövet, a bűvös 100 milliós eladás elérését. Majd egy év telt hát el addig, mire a legfrissebb hírek szerint a Windows 8-ból értékesített példányok száma 200 millióra rúg. Az adatok alapját a hagyományosan boltokban, illetve digitálisan megvásárolt kópiák és a kész konfigurációkhoz mellékelt licencek adják, a mennyiségi konstrukciós eladások nagyvállalatoknak vagy intézményeknek nem számítanak bele.



Hogy a Microsoft mennyire elégedett az eredménnyel, azt nehéz lenne megmondani, ám tény, hogy míg a Windows 7-ből 12 hónap alatt fogyott 240 millió, a 8-as kiadásnak a 200 millióhoz is 15 hónapra volt szüksége. A Windows 8 egyes felmérések szerint a felhasználók 10,6 százalékánál van telepítve, amivel a konkurenciát ugyan megelőzi, a háziversenyben azonban jócskán elmarad a 7 és az XP mögött.

És ahogy már korábban tárgyaltuk, az operációs rendszerrel nincs semmi baj. Az MS meglépte a változás korát, amit nagyon jól tett. Bízunk benne, hogy a jövőben is látunk tőle újítást még, persze a felhasználók reméljük nem vetik el. Meglehet szokni az új kezelőfelületet. Emlékezzünk csak vissza, Vistába probléma volt az Aero, XP-ben probléma volt a sebezhetőség stb. Mindenben találunk valamit, ha keressük.