powered by www.bluechip.hu

Frissített Haswell processzorok érkeznek áprilistól

Az Intel frissíti a Haswell családot

by Blake Dashed
2014. February 18. 09:04
Címkék: intel, haswell, processzor
A hírek szerint az Intel következő generációs “Broadwell” processzorai csak 2015-ben kerülnek a boltok polcaira

Ez azonban hosszú idő újdonság nélkül, ezért az Intel frissített “Haswell” processzorokat dob piacra, a terfek szerint áprilisi kezdettel. Ez a ráncfelvarrás összesen 20 új modellt eredményez, melyek alig különböznek majd a jelenlegi “Haswell” processzoroktól, mint például a Core I7-4770K-tól.

A legtöbb modell 100 Mhz-el lesz gyorsabb elődeinél, de ezt nagyobb teljesítményt jelent majd. Az Intel tervei szerint első körben csak azok a modellek érkeznek, melyek nem rendelkeznek nyitott szorzótárral. Az áhított “K” modellek csak 2014 harmadik negyedévében kerülnek majd a piacra. Ugyanekkor érkeznek a High-End rendszerekbe szánt Haswell-E processzorok. Ez új alaplapok érkezését vonja maga után (H97 és Z97 chipset) a Haswell processzoroknál, és a Haswell-E (X99 chipset)processzoroknál is.

Az új processzorok érkezése természetesen azt eredményezi, hogy néhány régebbi modell nyugdíjba vonul. A “Broadwell” architektúrára érkező modellek tehát csak 2015-ben érkeznek az asztali PC-piacra, de a mobil eszközökkel, noteszgépekkel rendelkezők már 2014 végén hozzá juthatnak.