powered by www.bluechip.hu

Geeksphone Revolution

Két operációs rendszert futtat a Geeksphone Revolution

by Blake Dashed
2014. February 24. 09:08
A Geeksphone Revolution az Android mellett a Firefox OS-t is futtatja, a felhasználó pedig szabadon dönthet.
A Geeksphone név hazánkban valószínűleg keveseknek cseng ismerősen. Egy 2009-ben alapított,  okostelefonokat gyártó spanyol startup cégről van szó, mely dinamikusan fejlődik, és a nyílt forráskódú szoftvereket részesíti előnyben. A vállalkozás vezetői hosszútávú szerződést kötöttek a Mozillával, így nem meglepő, hogy tavaly a Geeksphone Keon lett az első okostelefon, ami Firefox OS operációs rendszert kapott.

Az okostelefonokon futó operációs versenyek piacát jelenleg az Android és az iOS vezeti, és a Mozillánál nagyon jól tudják, hogy iszonyatosan nehéz felnőni a két legnagyobbhoz, ezért speciális utakat kell keresniük ahhoz, hogy szoftverük bekerüljön a köztudatba. A Geeksphone Revolution ennek szellemében készült el, ugyanis az Android mellett Firefox OS-t is telepítettek rá, a készüléktulajdonos pedig nyugodtan kísérletezhet a két rendszerrel.

Maga a telefon egyébként a középkategóriához tartozik, kétmagos, 1,6 GHz-es Intel Atom processzor a lelke 1GB RAM-mal, érintőképernyője 960 x 540-es felbontású, 4 gigabájtnyi adatot tárolhatunk rajta és egy 8 megapixeles hátlapi, valamint egy 1,3 megapixeles előlapi kamerával van ellátva. A kártyafüggetlen mobil már megrendelhető a cég honlapján 222 euróért.