powered by www.bluechip.hu

Megvette a Facebook: le is állt a WhatsApp

Véletlen egybeesés?

by Blake Dashed
2014. February 24. 17:28
Három órán át nem működött közép-európai idő szerint szombat késő este a WhatsApp okostelefonos alkalmazás, amelyet három nappal korábban 19 milliárd dollárért felvásárolt a Facebook internetes közösségi oldalt működtető társaság.
A WhatsApp nem sokkal este 9 óra után közölte a Twitteren, hogy szerverproblémák adódtak. Röviddel éjfél előtt jött a hír, hogy ismét működik a szolgáltatás.

A felhasználók persze azonnal viccet csináltak az esetből. "A Facebook csak azért vette meg a WhatsAppot, hogy leállíthassa" - írta egyikük. Mások szójátékkel éltek: mint írták, a padlón vannak ("down") amiatt, hogy a Facebook felvásárolta az okostelefonos alkalmazást.

Hírügynökségek ugyanakkor megjegyezték: a WhatsAppnál korábban is előfordultak hibák, csak tavaly hét leállás volt. A szöveges üzeneteket küldő szoftvert használók köre ütemesen bővül, jelenleg több mint 450 millió felhasználója van szerte a világon. Mark Zuckerberg, a Facebook főnöke azt mondta, reméli, hogy a felhasználók száma meg fogja haladni az egymilliárdot.

A WhatsAppot 250 ezer dolláros befektetéssel hozták létre 2009-ben. Azóta kétszer kapott friss tőkeinjekciót: először 2011-ben 8 millió dollárt, majd tavaly augusztusban 52 millió dollárt. Szakértők akkor 1,5 milliárd dollárra becsülték a vállalkozás értékét.

via MTI