powered by www.bluechip.hu

Bemutatták a Samsung következő generációs Gear okosóráit

A Samsung továbbra is élen jár az innovációban a viselhető technológia piacán.

by Blake Dashed
2014. February 25. 09:00
Címkék: samsung, okosóra
Olyan eszközöket tervezünk, amelyek könnyen használhatóak más eszközökkel, stílusos, egyedi megjelenést kölcsönöznek és kiterjedt alkalmazás-ökoszisztémájuk révén könnyen beépülnek a fogyasztók életébe” – nyilatkozta JK Shin, a Samsung Electronics IT és mobil divíziójának vezérigazgatója és elnöke. „A Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo kialakításakor a Gear kedvelt jellemzőinek mindegyikét továbbfejlesztettük, hogy ezáltal is gazdagítsuk a felhasználók hétköznapjait.

A Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo jelentős előrelépést képvisel az intelligens viselhető technológia piacán. A pehelysúlyú okosórák exkluzív kidolgozása a legmodernebb trendeket tükrözi. A Samsung Gear 2 elegáns, feltűnő megjelenéséhez a szíj helyett az óratestbe épített kamera is hozzájárul. A cserélhető szíjak többféle modern és kifinomult színben választhatók (szénfekete, aranybarna és élénk narancssárga a Gear 2-nél, illetve szénfekete, kávészürke és élénk narancssárga a Gear 2 Neo-nál), így a felhasználó hangulatához vagy ruházatához igazíthatja órája színvilágát. A főképernyő háttere, az óra számlapja és a betűtípus is egyéni ízlés szerint testre szabható. 



A Gear 2 és Gear 2 Neo igazi segítőtárs: lehetővé teszi, hogy felhasználója fogadja vagy figyelmen kívül hagyja a bejövő hívásokat és üzeneteket, ráadásul az egyéni aktivitásokhoz és szokásokhoz igazodó azonnali értesítések beállítását is támogatja. 



Mindkét modell beépül tulajdonosa mindennapjaiba, és segít kézben tartani élete eseményeit. A WatchOn Remote alkalmazás és a beágyazott IrLED, azaz egy infra dióda segítségével akár az otthoni elektronikai berendezések – pl. a TV vagy a set-top box – is vezérelhetők az órával. A Bluetooth fülhallgatóval együttműködő zenelejátszónak köszönhetően a felhasználónak többé nem kell okostelefonját magával vinnie, ha zenét szeretne hallgatni út közben. A Gear 2 és Gear 2 Neo valós idejű személyi edző funkciójával pedig egyéni edzésprogramot állíthat össze, és pulzusfigyeléssel javíthatja állóképességét.   



A Samsung Gear 2 és a Gear 2 Neo felhasználója sokféle Samsung eszközhöz csatlakozhat, és gazdag alkalmazás-ökoszisztémához férhet hozzá, mivel a hordható elektronika világában a Samsung új okosórái futtatják elsőként a Tizen operációs rendszert. A Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo már bevezetése pillanatában több tucat Samsung Galaxy okostelefonnal működik együtt.