powered by www.bluechip.hu

A Google órája

Hivatalos a Google órája?

by Blake Dashed
2014. March 01. 09:01
Címkék: nexus, okosóra, google
A keresőóriás hasonló módon készítené a hordható okoskiegészítőket, mint a Nexus készülékeket. Az első órát az LG gyártja.
Az okostelefonhoz kapcsolódó, hordozható szenzorok, kijelzők és kiegészítők egyre népszerűbbek, amit jól mutat, hogy egyre több ismert, nagy gyártó fejleszt ilyen eszközöket. Most épp a Google-től szivárgott ki némi információ egy LG által gyártott órával kapcsolatban.



A 27.-én véget ért  Mobile World Congress a mobil iparág örömünnepe, így mostanában rengeteg pletykát hallhatunk, de rendre bukkannak fel majd az újdonságok is. A Wall Street Journal munkatára épp az MWC-n, Barcelonában kapott belsős információt a Google-től, aki szerint a termék komoly szerepet kap a cég idei stratégiájában és a Nexus készülékekhez hasonlóan bárki gyárthat majd (pl. ASUS, Samsung, stb.) ilyen okos kiegészítőket. Az okosóra hónapokon belül elkészülhet, amit alátámaszt, hogy más pletykák szerint már is az idei Goolge I/O konferencián komoly szó esik az óra fejlesztési környezetéről és operációs rendszeréről.

Az intelligens kiegészítők idén újra felpezsdíthetik a piacot, ezért aki kicsit is komolyan veszi magát a mobil üzletágban az mozgolódik ezen a környéken, mint például a Samsung, aki szép „csendben” kidobta okosórájának utódait, rögtön dupla kiadásban. A Galaxy Gear 2 és Gear 2 Neo egyrészt kissé összezsugorodott méretileg (ami kifejezetten jót tett a hordozhatóságnak), de a legnagyobb érdekessége, hogy az új Gear órák oprendszere már nem Android, hanem a Tizen, amit a Samsung Smart TV-kben is megtalálunk és amit az Intellel fejleszt közösen a cég.

Persze a Google tartogat más meglepetéseket is. Elég csak megemlíteni a Project Arát.