powered by www.bluechip.hu

Már rendelhetőek a Nokia X és XL készülékek

A Nokia kijelentette, hogy a bemutatás napján már rendelhetőek lesznek a készülékek

by Blake Dashed
2014. March 01. 10:06
Címkék: mobil, android, nokia
A Nokia Androidos telefonjait furcsán, de örömtelien fogadta a nagyközönség. Az UI átszabása sok mindenkinek tetszik, de persze vannak akiket kiráz a hideg a Windows csempéitől. Talán a legnagyobb érvágás a Google Áruház hiánya, hiszen a Nokia a saját boltját kínálja fel alternatívaként. A szükséges applikációk innen is beszerezhetőek, de mégsem helyettesíti a Google Áruházát. A telefonok olcsók és mutatósak.
Nokia X+



A 115,5 milliméter hosszú, 63 milliméter széles, illetve 10,4 milliméter vastag újdonság egész pontosan 128,7 grammot nyom a mérlegen. A vizuális megjelenítésről egy 4 colos képátlóval rendelkező és 800x480 pixeles felbontású IPS LCD érintőkijelző gondoskodik, melyen a Windows Phone-éhoz hasonló, csempés jellegű felhasználói felület virít. Az energiaellátásról egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, a motorháztető alatt pedig egy duplamagos 1 GHz-es Qualcom Snapdragon S4 processzor található. Android alapok ide, vagy oda, a Google-féle Play Áruház sajnos nem érhető el a készüléken, kapunk viszont Yandex Store-t és Nokia Áruházat. A kamera mindössze 3 megapixeles felbontású és fix fókuszos, a RAM 768 MB-os, a belsőmemória pedig 4 GB kapacitású. 

Nokia XL



Ebben a modellben egy 5 colos képátlóval rendelkező és IPS technológiájú érintőkijelző teljesít szolgálatot, melynek felbontása 800x480 pixel, ennek következtében pedig a pixelsűrűség mindössze 187 ppi. A megfelelő számítási teljesítményre a Qualcomm két darab 1 GHz-es processzormagot felvonultató Snapdragon S4 chipsete jelenthet garanciát, mely 768 MB RAM társaságát élvezi. A 141,3x77,7x10,9 milliméter méretű telefon a mérlegen nem kevesebb mint 190 grammot nyom. Az integrált flashmemória 4 GB kapacitású és microSD memóriakártyák (maximum 32 GB) révén egyszerűen bővíthető. Míg a hátoldali LED-es és autofókuszos kamera 5 megapixeles felbontású, addig az elsősorban videóhívásokhoz szánt frontoldali társa 2 millió képpontot számlál.

Talán ez egy kis lépés a következő már okosabb Androidos Nokiák felé. A telefonok egy olyan piaci rést kívánnak betömni, ahol nincs olyan sok választható készülék, hiszen ebben az árszegmensben inkább ronda és buta telefonok sorakoznak. Meglátjuk pár hónap múlva, hogy a Nokia lépése vajon bejön-e a piacon.