powered by www.bluechip.hu

MSI Nightblade - Tuningolható barbone az MSI-től

Az MSI bejelenti az első játékosoknak szánt tuningolható barebone PC-t

by Blake Dashed
2014. March 06. 16:48
Címkék: msi, pc, -, az
Az MSI mint a vezető játékosoknak szánt hardver gyártó, ezennel bemutatja az MSI Nightblade gaming barebone PC-t. Erős, stabil és szilárd, mégis kicsi, 16 literes méretű MSI Nightblade tökéletes eszköz a PC játékosoknak, akik nem kívánnak kompromisszumot kötni a játék teljesítményében.

A nagyraértékelt MSI Gaming alaplap sorozatra építve, 600W-os táppal rendelkezve ill. a nagysebességű Sárkány házhűtővel ellátva, mely ráadásul OC Genie funkcionalitással is rendelkezik, az MSI Nightblade egy igazi főnyeremény! A mini-ITX kivitel ellenére az MSI egy teljes értékű ATX méretű grafikus kártyának ad otthont, támogatja két SSD, HDD és még egy optikai meghajtó használatát is. Az elől található foggantyú elősegíti a játékosoknak, hogy könnyedén elbírják a Nigtblade cipelését egyik LAN partiról a másikra!

Az MSI Nightblade világszerte 2014 március második hetétől lesz elérhető, első élő bemutatóra a 2014-es hannoveri CeBIT kiállításon kerül sor, Németországban.

MSI OC Genie gombbal tuningolható

Az MSI Nightblade bárki által könnyedén tuningolható, anélkül, hogy komplikált szoftvert kellene használnunk vagy, hogy nyakig bele kellene másznunk a gép házába. Egyszerűen csak benyomjuk az OC Genie gombot az előlapon és a Nightblade másodpercek alatt automatikusan túlhajtja a belső hardvert.
A házból kibocsájtott vörös fény alapján könnyedén felismerhető, miszerint az MSI Nightblade épp felhúzott sebességgel és teljesítménnyel üzemel, akár játékról vagy más bonyolult számításról legyen szó, a gép olajozottabban, felturbózva fut, mint normál módban. 

A Vörös Sárkány házhűtő és az optimalizált levegőáramlás

Az MSI Nightblade házhútése külön rendelésre készült. A benti ventilátor sebessége a felhasználó aktivitásátől függően önmagától állítódik be. A legextrémebb körülmények között a Sárkány hűtő maximum 3600rpm fordulaton fut, így sokkal hatékonyabban hűt, mint egy hagyományos PC házhűtő.

2 belső hútővel egy opcionális harmadikkal és négy légtelenítővel a Nightblade egy jól összehangolt levegőáramlást és hútést garantáló rendszer, a házon belül található összes komponens részére. 


ATX grafika támogatás

Annak ellenére, hogy mini-ITX formátumú alaplappal rendelkezik, a kis méretű Nightblade elegendő helyet biztosít egy teljes méretű két foglalat helyre férő grafikus kártya részére, amely PCI-E 3.0 x16 foglalatú. A grafikus kártya hossza 290mm, vastagsága pedig 35mm is lehet, így például egy MSI R9 290X is elfér benne, ezáltal a Nightblade egy ördögi eszközzé válik a játékosok részére, fantasztikus játékon belüli képeket biztosítva, miközben a virtuális világban barangolunk vagy épp a csatamezőn harcolunk. 


Könnyen szerelhető

Az MSI Nightblade belsejében okosan elhelyezett MSI GAMING alaplap és tápegység segítik elő, hogy minden egyes komponens megfelelő áramot kapjon. Az MSI Nightblade bővítési lehetőségei is szinte korlátlanok. Függetlenül attól, hogy egy új, ATX méretű grafikus kártyával vagy két SSD-vel kell szerelni a rendszer integrátor vagy akár a fogyasztó önmaga könnyedén kinyithatja a bal oldali panelt a házon. Az optikai meghajtó hozzáadása vagy eltávolítása, a memória vagy épp a CPU frissítésnél így mi sem egyszerűbb. 



Hordozó fogantyú

Az MSI Nightblade elülső oldalának az alján található egy hasznos foggantyú, ami a játékosok nagy segítségére lesz, mikor a gépüket egyik LAN partiról a másikra hordozzák majd. A mobilitási szint ezzel nem ér véget. A Nightblade hátulján található fém csavarok gumi fedőinek segítségével a gép akár függöleges állapotban is használható. Így a panel és a csatlakozók a gép hátoldalán sértetlenek maradnak, bármennyire is hordozgatjuk egyik helyről a másikra.


Tulajdonságok



Műszaki adatok

Size16 Liter
Dimensions345.8 x 277.3 x 175.7mm
CPU ConfigurationSupport Intel 4th Gen CPU
ChipsetIntel Z87
MotherboardMSI Z87I GAMING NIGHTBLADE
CPU CoolerTower Cooler 3800RPM (optional) - support up to 113W overclock
VGA ControllerSupport Dual Slot, max 290mm lenght (eg. R2 290X or 780Ti)
MemorySupport up to DDR3 3000MHz, 16GB
Audio7.1 Channel HD Audio - Audio Boost & SoundBlaster
LAN (RJ45)E2200 Killer Gigabit LAN
Wireless LANIntel Wireless-AC 7260, 802.11 a/b/g/n
Rear I/O1 x e-SATA, 1 x HDMI, 1 x DVI, 1 x Display Port, 1 x S/PDIF, 
1 x PS/2, 1 x Clear CMOS Button, 2 x Antenna Connectors, 
6 x OFC Audio Jacks
Internal I/O1 x ATX 24-Pin, 1 x 8-Pin ATX 12V, 5 x SATA 6GB/s, 1 x Clear CMOS
USB SupportRear: 2 x USB 2.0, 4 x USB 3.0 /  Front: 2 x USB3.0, 2x USB2.0
HDD/SSDSupport 1 x 3.5” / 2 x 2.5” (2 x mSATA in one 2.5”)
ODDSlim Type Slot-in (optional)
System FanRear: 92mm 3600RPM, Side: 120mm 4000RPM (option for R9)
Power Supply600W
Power Efficiency Level80 PLUS GOLD
Weight7.8KG