powered by www.bluechip.hu

A Titanfall debütál, az Xbox Live leáll

Nem nagyon lepődtünk meg ezen.

by Blake Dashed
2014. March 12. 17:01
Tegnap debütált a Titanfall, ezzel egy időben az amerikai játékközösség mégis azzal a problémával találta szembe magát, hogy egyszerűen képtelenek belépni a játékba és elindítani azt.


A Microsoft mindent megtett azért, hogy a tegnapi dobbantást gördülékennyé tegye, rendszerfrissítéseket végzet, új perifériákat adott meg és még az Xbox One konzol hibáit is helyreállította. Elvileg.

De azok, akik a tegnapi nap folyamán próbáltak meg bejelentkezni a játékba, nem igazán jártak sikerrel. A legtöbb játék esetében nem okozna nagy problémát a konzolhiba, egyszerűen tovább lehetne ugrani az egyszemélyes játék opcióra, de mivel a Titanfall egy többszereplős játék, így a felhasználók meglehetősen csalódottak voltak: hiszen kapcsolat nélkül még a tutorial sem játszható le – az Xbox live fiók mindenképpen kell a játékba lépéshez, mivel mindent a szerver visz véghez, egészen az AI műveletekig.


A Microsoft szerint az új játéknak nem volt köze a kieséshez. Azon pedig nem kell meglepődni, hogy egy népszerű játék a piacra kerüléskor nehézségekbe ütközik. A Microsoftnak mindenesetre megvolt rá az esélye, hogy bebizonyítsa, a Xbox One kiküszöbölte a korábbi hibákat, amik a Microsoft felhőszolgáltatásaiban felmerültek, úgy tűnik kevés sikerrel.

Közölte tegnap a TheVerge, PCMag és az IGN a Google Plusz-on ill. a weboldalon.