powered by www.bluechip.hu

Négy új VGA hűtő az Arictic-től

A négy hűtő mindenkinek az igényét kielégíti

by Blake Dashed
2014. March 18. 11:18
Címkék: vga, hűtő
Az Arictic bejelentette 4 új VGA hűtőjét a piacon. A hűtők bárki igényeit kielégítik.
A csúcskategóriát az Accelero Hybrid II-120 támadja, amelynek nevéből már kiderül, hogy vízhűtőről van szó, melyhez jár egy méretes borda is a VGA egyéb komponenseinek (memória, VRM, stb) hűvösen tartására is. A hűtést egy 120 mm-es radiátor végzi, amihez egy légkavaró is használható. Utóbbi felhelyezése nyilván attól függ, hogy mekkora hőt termel az adott VGA. Az Arctic szerint az aktív hűtést az NVIDIA GK110-es és GK104-es, valamint az AMD Hawaii és Tahiti lapkához kötelező használni, de az NVIDIA GK106, illetve az AMD Pitcairn/Curacao modellek esetében opcionálisan lehagyható, viszont ettől még ajánlott felszerelni. A 130 dolláros Accelero Hybrid II-120 a referenciakártyákkal biztosan kompatibilis, de a kialakítása miatt a nem referenciamodellekre is felhelyezhető, de mielőtt megvásárolnánk a hűtést járjunk utána alaposan, hogy a saját kártyákra is felhelyezhető-e.

Arctic Accelero Hybrid II-120

Az Accelero Xtreme IV már víz bevetése nélkül hűt, méghozzá három ventilátorral, viszont rengeteg hővezető csövet használ, illetve a borda sem kicsi a maga 288 mm-es hosszával. A 100 dolláros termék a NVIDIA GK110-es, illetve az AMD Hawaii lapkákhoz használható. Az AMD Tahiti GPU egy speciális Accelero Xtreme IV 280(X) jelzésű változatot kap, de ennek az ára szintén 100 dollár.

Accelero Xtreme IV

Végül itt a 80 dolláros Accelero Twin Turbo III, ami leginkább az NVIDIA GK104-es és az AMD Pitcairn/Curacao modellekhez használható. Ezen a terméken már kisebb borda van, kevesebb hővezető csővel, illetve csak két ventilátor hűti. Tuning nélkül az Arctic szerint használható az NVIDIA GK110-es lapkákhoz is, de fel kell készülni rá, hogy a hűtés nem lesz olyan hatékony, mint a referencia, így ezek a termékek lassulhatnak, mivel a magas hőmérséklet miatt nem tud érvényesülni a GPU Boost.

Twin Turbo II

via Arictic, PH