powered by www.bluechip.hu

Nikkei: szeptemberben jön az új iPhone

Idén érkezhet az iPhone 6

by Blake Dashed
2014. March 31. 11:16
Címkék: apple, iphone
Forrásmegjelölés nélkül számolt be a legújabb iPhone-ról a jól informált Nikkei japán üzleti napilap. Borúfelhők az almás cég egén.
Az Apple részesedése egyre csökken a nemzetközi piacon – írja a Nikkei. A legnagyobb versenytárs, a Samsung az összes okostelefon eladás 30 százalékát tudhatja magáénak, ami nagyjából az Apple teljesítményének a kétszerese. Feljövőben van a többi androidos konkurens: a HTC megújulóban, a Sony pedig sikeresnek bizonyul az Xperia készülékeivel. A harmadik helyért a Windows Phone küzd.

Megmentheti az Apple-t a hatalmas kínai piac, aminek megdolgozására a China Mobile-lal, az ország legnagyobb szolgáltatójával fogtak össze. A China Mobile 760 millió ügyfelet tudhat magáénak, ezek az ügyfelek azonban már régen megszokták az egyre nagyobb és mind olcsóbb nagy kijelzős mobilokat.


                              Az ADR Studio által készített koncepciókép az iPhone 6-ról. Szemrevaló darab.

Úgy tűnik, az Apple nem ragaszkodhat tovább görcsösen az annyiszor megmagyarázott kis képernyőhöz: minden kiszivárogtatás szerint az iPhone 6 két változatban, 4,7 és 5,5 hüvelykes kijelzővel lesz kapható. Mindkettő nagyobb, mint a jelenlegi 4 hüvelykes változat.

A tajvani Commercial Times szerint a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. már ebben a hónapban megkezdte chipek gyártását a következő iPhone-hoz.

via Nikkei