powered by www.bluechip.hu

Alcor Zest Q933R - A tűéles bátty

Kiváló kijelzőjével és alacsony árával igyekszik magára vonni a figyelmet az Alcor táblagépe.

by Blake Dashed
2014. April 08. 11:08
Címkék: zest, alcor, , q933r, -, a, tablet
Egy izmos gép, elérhető áron. A kiváló kijelző s a négymagos SOC igazán vonzó ajánlat. A kategóriába nincs még egy ilyen gép ami ilyen teljesítménnyel és árcédulával rendelkezne.
Csomagolás:

A csomagolás már a jól megszokott fehér s türkiz színben pompázik. A táblagép pontos neve szép nagy betűkkel olvasható a doboz tetején. Az oldalán a kiemelt tulajdonságok sorakoznak. 
Külső:

A külsejét nem hívhatjuk figyelemfelkeltőnek, de mindenképp érdemes kitérni a hátlapra, ami szál csiszolt alumíniumból készült. A gép eleje fekete színű s körbe a lekerekített élek jól közre fogják a 9"7-es kijelzőt. Persze de kit érdekel a gép külseje amikor egy olyan kijelzőt tudhat magáénak amin öröm a munka, szórakozás.



A tű éles kijelző első pillantáskor eléggé letaglózza az embert és elgondolkozik azon, hogy mennyibe került ez a gép. Bizony! Sokkal drágább készüléket sejtet a tömege a masszív összerakott érzése és a kijelző pompája.
A 2048 x 1536 pixel felbontású panel egy olyan szintre emeli az élményt amiért már önmagában megéri a gépet megvenni. 


A készülék hátoldalára szerelt 2 megapixeles kamera vaku hiányában esti fényviszonyok között csak korlátozott minőségű képeket készít, de az előlapi kamera kiemelkedően jól teljesít, pláne ahhoz képest hogy 0,3 megapixelesként tünteti föl a gyártó. Ez remekül működik mind kép vagy videó felvételek készítésekor, de videóhívások indítására is remekül használható.  Igen, itt meglepődtem mert az előző modellek esetén nem volt kielégítő a kamera minősége.



Teljesítmény/Szolgáltatások:

A Q933R meghajtásáról egy négymagos, 1,6 GHz-en üzemelő Cortex-A9 processzor és 2 GB RAM gondoskodik, az Android 4.2.2 Jelly Bean pedig ezen adatoktól elvárhatóan igen gyorsan üzemel. A működési sebességet egy pillanatig nem érheti kritika, még a hatalmas felbontású kijelzővel is megbirkózik a modell. Az Androidon nincs semmiféle módosítás. Eredeti állapotában van s remekül muzsikál. 


Programok sincsenek fel, vagyis egy kettőtöl eltekintve. A Google Maps, Gmail és a Play Áruház mellett még találunk egy APK Installert és végül is ennyi a kínálat. De ez nem feltétlenül probléma, hiszen nincs ami lassítsa a gépünket. Csak azok kerülnek fel rá amire nekünk tényleg szükségünk van. Vannak gyártók akik teleszórják a gépeket a saját alkalmazásaikkal és szinte alig lehet őket törölni, vagy iktatni. Az Alcor nagyon okos volt, hogy ezt nem tette meg, persze részben azért mert nincs nekik, de remélem megtartják eme jó szokásukat később is.

Multimédia:

A hátlapon található kamera napfényben kiválóan működik s probléma nélkül teszi a dolgát. Viszonylag a képek sem olyan rosszak, de amint elvonulunk a napfény öleléséből azonnal megmutatkoznak a kamera gyengeségei. Mivel nincs vaku így szintén ne várjunk sokat tőle. Bár annyira nem vészes mint amennyire tűnik. Íme a tesztképek napfényben:


De ez nem is fotózásra termett. És ahogy már korábban említettem, nem olyan rosszak. 

Konklúzió:

Ismét megkérdeztem pár embert a gépről, hogy mit gondolnak róla. A tippjük 100.000 felett volt az árról és nagyon tetszett nekik. Nagyon élvezték a hatalmas kijelzőt és, hogy a videók részlet nélkül megjelennek. A csatlakozók tömkelege is vonzotta a tekintetet. A HDMI megléte nagyon pozitív dolog, hiszen akár monitorra, tv-re is tudjuk csatlakoztatni. 

Az akkumulátor simán hozta a 7 órát mindenféle probléma nélkül.  Aki egy nagy kijelzős, gyors, erős gépet szeretne mindenképp vegye meg az Alcor táblagépét, mert csalódást nem fog okozni. Nekünk nagyon tetszett mind a három gép és kiválóan bizonyítja azt a tényt, hogy csak az ár függvényében nem szabad pálcát törni egy eszköz felett sem. Lehet olcsó, de attól még sárba tiporja a drágább modelleket. 2 év garancia is szerepel a neve mellett ami külön piros pont az Alcornak. A cikk írásakor a gép 71.670 Ft volt, ajándék bőrtokkal ami egyben géptámasz is. Nálunk a 32GB-os verzió járt, de a 16GB-sat már 60 ezer forint alatt megvehetjük.

A táblagépeket köszönjük a Bluechip Webáruháznak.