powered by www.bluechip.hu

A Fleksy hivatalosan is tud magyarul

A közkedvelt billentyűzet alkalmazás immáron magyar nyelven is elérhető

by Blake Dashed
2014. April 16. 23:18
Címkék: alkalmazás, android, mobil, app
Sajnos a legnagyobb hibája a Fleksynek a magyar nyelv hiánya volt. Az alkotók most ezt pótolták, hiszen:

A mai napon bejelentették a Fleksy 2.1-es verziót, amiben a számunkra legrelevánsabb rész, hogy 6 nyelvvel bővült a nyelvlista (köztük a magyar nyelvvel) ezzel elérte a 16 hivatalosan támogatott nyelvet:

  • Svéd
  • Magyar
  • Dán
  • Szlovák
  • Maláj
  • Cseh

Ez azt jelenti, hogy egy korábbi cikkben leírt béta teszteléses lépések már nem kellenek, hogy az ember elérje a magyar nyelvi opciót.

Miről szólt a Fleksy 2.1 bejelentés?

Elsősorban a nemzetközi megjelenés, ami hatalmas lépés volt. Ioannis Verdelis (Alapító és COO) azt mondta, hogy:

Two thirds of Fleksy downloads have come from outside of the United States, showing a very strong demand for a better typing experience from international markets. We have been adding support for one new language a week since launch, and we will be accelerating this push in the coming months.

Vagyis a Fleksy letöltések kétharmada US-en kívülről történik, ami egy erős erős keresletet mutat a nemzetközi piacon egy jobb billentyűzetért. Folyamatosan adták hozzá nyelveket és az elkövetkezendő hónapokban ezt fel is akarják gyorsítani, hogy még több nyelven lehessen elérni.

Összesen 205 országból vannak letöltések és a Top10 országok között ott van például Németország, India, Oroszország és Olaszország.

A 2.1 nem csak több nyelvet kapott, hanem támogatja mostantól az alternatív billentyűzetkiosztásokat, mint például a DVORAK és a Colemak.

Kosta Eleftheriou (Alapító és CEO) megjegyezte, hogy ez azért fontos, mert az alkalmazáson keresztül mindenki szavazhat a saját nyelvére, ha az nem támogatott. Jelenleg 35.000 kérés jön minden héten erre.

Our app allows users to vote for their language to be supported – we now get 35,000 requests for that feature every single week.

Forrás: Androgeek @Yitsushi