powered by www.bluechip.hu

7 millió PS4 talált eddig gazdára

7 millió boldog ember játszik már PS4-el.

by Blake Dashed
2014. April 18. 21:21
Címkék: konzol, ps4, playstation
A tavaly novemberi megjelenés óta összesen 7 millió Play Station 4 játékkonzolt értékesített a Sony, amely azt jelenti, hogy átlagosan havonta több mint 1,4 millió darab talált gazdára.

Egy hónappal a 6 milliós mérföldkő után ismét nagyot ugrott az eladott PS4 konzolok száma: immáron 7 milliónál járnak az eladások az április 6-ai adatok szerint.

A Play Station 4 jelenleg 72 országban érhető el világszerte, beleértve Japánt is, ahol kevesebb mint két hét alatt több mint 370 ezer masina talált gazdára, miután megkezdődött az értékesítés.

A szoftverek tekintetében is nagyot ugrott a Sony: a márciusi 13,7 millióról 20,5 millióra nőtt az offline és az online értékesítések (PlayStation Store) száma. A vállalat tervei szerint év végére 120 különféle játék lesz elérhető a PS4 konzolokra.


Nehéz összehasonlítani a mutatókat a vetélytárs, Microsoft Xbox konzoljának adataival, hiszen jelenleg a PS4 több országban érhető el, valamint a 100 dolláros árkülönbség sem feltétlenül játszik a Microsoft javára, viszont ez esetben pedig az ingyenes Titanfall játékkal érkezett különleges konzolkiadás lendíti meg az eladási mutatókat.

Bár az Xbox One jócskán le van maradva, viszont nem szabad még temetni. Hiszen sok országba (még nálunk sem) kapható.

via Techspot