powered by www.bluechip.hu

Bárki tesztelheti az új OS X bétáját

Éles rendszernek nem ajánlott, de a lehetőség bárki számára nyitott

by Blake Dashed
2014. April 24. 08:41
Címkék: apple, mavericks
Az Apple kedden első ízben tette lehetővé, hogy regisztrált fejlesztőkön kívül bárki ingyenesen letöltse és kipróbálhassa az OS X Mavericks soron következő frissítésének béta változatát.
Az OS X Beta Seed Programban való részvételhez egy érvényes Apple ID szükséges. A résztvevőknek természetesen alá kell írniuk egy ÁSZF-et, amely a fejlesztőkhöz hasonlóan megtiltja bármilyen információ közlését az új szoftverrel kapcsolatban.


Korábban az Apple csak igen szűk kör számára tette lehetővé a  béta teszteket és a vállalatot számtalan kritika érte a hivatalos megjelenés után felfedezett hibák száma miatt. A béta tesztelők számának növekedésével várhatóan még megjelenés előtt sikerül majd jelentősen csökkenteni az új verziók hibáinak számát. Mivel több szem többet lát, így egyértelmű, hogy az Apple is beadta a derekát. A Microsoft és a Linuxon már évek óta jól működő Béta tesztek mindig stabilabb, gyorsabb rendszert eredményeztek a kiadás után.

Reméljük, hogy ezzel az okos vagyis inkább ésszerű döntéssel az Apple-nek sem kell hetente frissítenie a Maverickset.

A visszajelzéseket egy Feedback Assistant alkalmazás segítségével gyűjti majd az Apple, amely a Dockon keresztül érhető el.