powered by www.bluechip.hu

Az ASUS bemutatja a CP Zero Client monitorokat és a Zero Client Boxot

A Teradici PCoIP technológia biztonságos és költséghatékony VMware alapú virtuális asztaligép-megoldásokat kínál a vállalatok számára

by Blake Dashed
2014. April 28. 11:55
Címkék: asus, monitor
Az ASUS bejelentette, hogy már kapható a CP220, illetve CP240 Zero Client monitor és a CPX20 Zero Client Box, amelyet azoknak a vállalatoknak szántak, akik hatásos és költséghatékony IT-felügyeleti rendszert szeretnének kiépíteni VMware® alapú virtuális asztaligép-infrastruktúrájuk (VDI) támogatására. Ezek az újdonságnak számító megoldások a Teradici® PCoIP® (PC-over-IP, IP-hálózaton szolgáltatott PC) technológiát képviselik, amelynél a teljes számítástechnikai feladat tömörítése, titkosítása és kódolása az adatközpontban történik, és pusztán pixelek formájában kerül továbbításra a CP sorozatú Zero Client monitorok vagy a CPX20 Zero Client Box felé. Az összes szoftver és adat tárolása egy központosított platformon történik, amivel minimálisra csökkenthető a szervezet biztonsági kockázata és egyszerűsíthető a hálózat karbantartása.

„A CP sorozat bemutatásával az ASUS a PCoIP Zero Client kialakítású gépek vadonatúj választékával jelentkezik, amely napjaink legszigorúbb vállalati számítástechnikai követelményeinek is megfelel úgy a biztonság, mint a teljesítmény és az egyszerű informatikai felügyelet tekintetében” mondta Ziad Lammam, a Teradici Product Management részlegének igazgatója. „Örömmel üdvözöljük az ASUS-t a Teradici komoly partnerhálózatában.” 

ASUS CP Series Zero Client Monitor (CP220 / CP240)

Az ASUS CP sorozatú Zero Client monitorok a VMware használatára felkészített képernyők, amelyekben egy beépített, PCoIP-technológiás Teradici Tera 2321 processzor található. Ezzel a CP sorozatú eszközök zökkenőmentesen integrálódhatnak a VMware-környezetekbe, VDI-megoldást nyújtva a vállalatok számára. A PCoIP távoli képernyő protokollja segítségével a felhasználók egyenesen a központi kiszolgálóról érhetik el az alkalmazásokat, így sem asztali gépekre, sem táblagépekre, sem noteszgépekre nem lesz szükségük. 


A felhasználók mellett a rendszergazdák is felszabadulnak az olyan ismétlődő PC-s feladatok elvégzése alól, mint a javítások vagy frissítések alkalmazása, illetve egyszerűbbé válik az asztaligép-felügyelet, erősödik a biztonság és csökkennek az infrastrukturális költségek.Az ASUS CP Zero Client monitorok tisztán és részletesen, Full HD 1080p (1920x1080) felbontásban és kiemelkedő színhűséggel jelenítik meg a tartalmat. A LEDháttérvilágításos kijelző kontrasztja és fényereje is kivételes. A csúcskategóriás CP 240 IPS panelje 178 fokos szögben képes tiszta, élénk képet adni a színek minimális torzulásával, ezzel még tovább javítja az alkalmazások láthatóságát. Mindkét monitor ergonomikus tervezésű, sokféleképpen dönthető, fordítható, csavarható, és a magassága is beállítható, emellett a szokásos VESA konzolokkal is kompatibilis.CPX20  Zero Client Box

A mindössze 500 gramm súlyú CPX20 Zero Client Box egy olyan karcsú, kompakt, könnyű készülék, amely bármely VESA-hátlapos képernyőre felszerelhető. Csatlakoztatás után a CPX20 a képernyőt egy VDI Zero Client monitorrá változtatja, értékes asztalfelületet felszabadítva és rendezett munkahelyet teremtve.


ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK

Az ASUS CP Zero Client monitorok a nyár folyamán válnak elérhetővé hazánkban, a Zero Client Box megjelenése pedig az őszi időszakban esedékes.