powered by www.bluechip.hu

Az új Xiaomi Redmi Note

Elver mindenkit a piacon, árban s minőségben is.

by Blake Dashed
2014. May 06. 15:00
Mindig hittünk benne, hogy valami gyönyörű történhet – ez az új készüléken, a Xiaomi Redmi Note-on szlogenként olvasható.
És minden jel arra mutat, hogy meg is történik. Egy kínai gyártó persze – még ha a népköztársaság egyik legnagyobb magáncége is – nem lehet a Grál szolgálatában álló, feddhetetlen jellemű és erkölcsű lovag, néha picit koppintania kell, meg kénytelen erősen odafigyelni az árképzésre is.



Nemrég bemutatott, kellemes készülékéből, a Redmi Note-ból 34 perc alatt adtak el előértékesítésben százezer darabot. Most a Xiaomi közölte, hogy a teljes előrendelés már túl van a 15 millión. Ez a szám meghaladta az iPhone és az iPhone 5s 5c, valamint a Galaxy S5 teljesítményét, ami annak fényében értékelhető igazán, hogy a Xiaomi ma még elsősorban a kínai piacra koncentrál.


Nem csoda, hogy ilyen szépen fogy, hiszen a készülék 8 magos MTK 6592 1.4GHz processzort, 5,5 hüvelykes Full HD IPS kijelzőt, 3200 mAh-es akkumulátor és 13/5 megapixeles kamerát kapott. Külsejében átkozottul emlékeztet ugyan egy Sony Xperiára, de ezt – az Mi8-as előd ismeretében – a minőségi anyagokról és összeszerelésről is bizonyára el lehet mondani. A 64 GB belső tárral rendelkező prémium készülék esetében százezer forint körüli árról szól a fáma.

Az eladási csoda alapja természetesen a nyomott ár: mindent interneten adnak el, a termékeknek inkább a minősége, mint a fizetett marketing csinál hírt. A cég vezetője, Lei Jun 2015-re a jelenlegi ötszörösére, 100 millióra teszi a világszerte értékesített darabszámot.



A dolog egyetlen szépséghibája, hogy mire szürke vagy fehér importban Magyarországra ér, a Xiaomi-k ára valahogy közel másfélszeresére emelkedik. Pedig errefelé is hinnének benne, hogy valami gyönyörű történhet.
Képek: GSM Arena, Phone Droid
via MTI