powered by www.bluechip.hu

Tesco-gazdaságos csúcsmobil érkezik

Állítólag a Samsung Galaxy S5-el vetekszik

by Blake Dashed
2014. May 07. 10:00
Címkék: mobil, Okostelefon
Mit keres egy prémium okostelefon a szupermarketben? Nagyon is sokat – véli a már „A legkisebb is számít” szlogent használó Tesco.
Minap kiderült, hogy a Tesco saját androidos okostelefont bocsát piacra. Nem ez az első kalandos lépése a digitális világban: 2013-ban már előállt egy önálló táblagéppel, a Hudllel. A rossz nyelvek szerint huddle-nek ejtendő (huddle: összevisszaság, fejetlenség) készülék egész jól sikerült. 7 hüvelykes, 1440 × 900 pixel felbontású kijelzővel; 1,5 GHz-es négymagos processzorral; 48 GB-ig bővíthető 16 GB-os belső tárhellyel árulták, az ára 119 font (mintegy 45 ezer Ft) volt. Már ahol volt.

Tavaly félmillió darabot adtak el Hudl készülékekből, vélhetően ez bátorította a multit a saját márkás okostelefon forgalmazására.

A hírt egy, a BBC Radio 5-nek adott interjúban megerősítette a cég vezérigazgatója, Philip Clarke. A Tesco közelgő okostelefonjának pontos paraméterei még nem ismertek, de mikor a műszaki adatokról kérdezték, Clarke meglepő módon a Samsung Galaxy S5-höz, a koreai gyártó csúcskészülékéhez hasonlónak nevezte. Az idén szeptemberben megjelenő, egyelőre ismeretlen áru mobil természetesen már gyári állapotában előtelepítve tartalmazni fogja a Tesco online szolgáltatásait.

via Übergizmo