powered by www.bluechip.hu

Még több embert bocsát el a HP

Sajnos a HP-nak nem megy jól a szekér. Újabb leépítés.

by Blake Dashed
2014. May 24. 08:12
Címkék: hírek, hp
Az eredetileg tervezett 34 ezer alkalmazott helyett 45-50 ezer alkalmazottjától válhat meg a Hewlett-Packard (HP) technológiai gyártó, mire befejeződik a vállalat átszervezése - jelentette be a HP csütörtökön.
A HP nagyjából 317 ezer embernek adott munkát világszerte 2013-ban. 2011-ben, a vállalati átszervezés kezdetén úgy számoltak, hogy 27 ezer embert kell leépíteniük, majd 2013-ban 34 ezerre emelkedett ez a szám. A vállalat csütörtöki negyedéves jelentésében pedig tovább bővült az állásukat elvesztők köre.

Az átszervezés Meg Whitman vezérigazgató nevéhez kötődik, aki javítani szeretne a HP profitmutatóin. A vezérigazgató a mostani negyedéves jelentés kapcsán is hangsúlyozta, hogy menetrend szerint halad az átszervezés. Az elbocsátásra várók száma azért nő, mert a HP újabb és újabb területeket talál, amelyeket "áramvonalasíthat".

A technológiai gyártó próbál elmozdulni a személyi számítógépek (PC) piaca felől a számítástechnikai eszközök és a hálózati felszerelések fele. A piaci elemzők azonban nincsenek teljesen meggyőződve, hogy minden elbocsátás emiatt történik, egyesek szerint csak romlanak a HP üzleti kilátásai, és előre csökkenti a költségeit.

Az április 30-án zárult második pénzügyi negyedévben 27,3 milliárd dollár bevétele volt a vállalatnak, éves szinten 1 százalékkal csökkent. A HP profitja 1,27 milliárd dollár volt, egy évvel korábban csak 1,08 milliárd dollár.

via MTI