powered by www.bluechip.hu

Surface Pro 3

A notebookot szeretné kiváltani vele a Microsoft. És jó eséllyel pályázik az új Surface

by Blake Dashed
2014. May 25. 11:25
Kedden mutatta be új táblagépét a Microsoft, a billentyűzetes okostokkal felszerelhető Surface Pro 3 gépet kifejezetten laptopok helyettesítésére szánják. A géphez közzétették az első videót is.

A harmadik generációs Surface Pro táblagéppel szál harcba a laptopok ellen a Microsoft. A kedden, New Yorkban bejelentett új gép képernyője 12 colos, felbontása pedig 2160×1440 pixeles.  A gépben újgenerációs Intel Core i3/i5/i7 processzorok vannak, 4 vagy 8 GB RAM mellett, ami azt jelenti, hogy egy hagyományos pc teljesítményét kapják a Surface Pro 3 felhasználói.




A 64/128/256/512 GB-os SSD tárhellyel, elöl és hátul is 5 megapixeles kamerával, USB 3.0 és Mini DisplayPort csatlakozóval felszerelt gépen természetesen Windows 8.1 operációs rendszer fut – a gyártó ígérete szerint egy feltöltéssel akár 9 órán át. A Surface 3 érintőceruzával is vezérelhető, notebookként használni pedig a Surface Pro Type Cover billentyűzetes kiegészítővel lehet.




A gép kezdőára 799 dollár (kb. 178 ezer forint) lesz, de ez még csak egy i3 processzorral és 64 GB-os háttértárral rendelkező tabletet jelent.


És valóban nagyon drága a gép, de a Microsoft a MacBook Air elleni csatába küldi. És, ha kicsit jobban szemügyre vesszük akkor nagyon jó eséllyel pályázik eme címre. Nem csak egy notebookot kapunk, de egy teljes értékű Windows-t amin minden fut. Továbbá a táblagépként is használható eszköz igen jó barátunk lehet munkába, szórakozásba. A billentyűzetéről (az előző modelleknél) ódákat zengnek a felhasználók, mert strapabíró és erős. Emellett természetesen könnyen használható és kényelmesen lehet rajta gépelni. Érdemes az alábbi videót is megnézni, ahol érveket és tényeket hoznak fel a Surface és az iPad mellett s ellen.
 
via Androgeek