powered by www.bluechip.hu

Ingyenes Facebook alkalmazással rukkolt elő a Kaspersky

Okos és hasznos alkalmazás a Kaspersky-től

by Blake Dashed
2014. June 02. 23:07
FriendOrFoe névre keresztelték a Kaspersky Lab ingyenes Facebook alkalmazását, amellyel könnyen kideríthető, milyen népszerűségnek örvendünk az oldalon. Az appnak az is célja, hogy a fenyegetésekre is felhívja a figyelmet.

Megnézhetjük, kik a rajongóink a Facebookon, kik osztják meg, kedvelik a legtöbb bejegyzésünket. A Kaspersky FriendOrFoe nevű appjával elemzést készíthetünk arról, milyen is valójában a Facebook profilunk látogatottsága, bejegyzéseink népszerűsége.

Előnye, hogy az elkészült elemzés rövid és átlátható, és olyan kérdésekre is választ kaphatunk, melyet máshonnan nem tudhatunk meg, például, hogy mennyi videót, fényképet tettünk már közzé.

A szórakoztató funkció mellett a Kaspersky fontosnak tartja azt is, hogy az alkalmazással felhívják a figyelmet az oldalról érkező fenyegetésekre is, hiszen – ahogy kifejtették – mivel a legnagyobb közösségi oldalnak számít jelenleg, így egyre több csalót és kiberbűnözőt vonz, és a felhasználók személyes adataira is vadásznak.

Evgeny Chereshnev, a Kaspersky Lab Global Mobile részlegének üzletfejlesztési vezetője konkrét adatokról is beszélt a tekintetben, hogy a Facebook a legnépszerűbb célpontok egyike az dathaláaszok listáján. Mint elmondta, 2014 első negyedévében az összes közösségi oldalt érintő adathalász támadások mintegy 79,5 százaléka a Facebook felhasználókat célozta. Az alkalmazással kapcsolatban pedig kiemelte, hogy fontos üzenetet és biztonságvédelmi tippeket is terjeszteni kíván a felhasználók között.