powered by www.bluechip.hu

Lenyűgöző színvilággal érkezik a Samsung Galaxy Tab S

A legvékonyabb Galaxy Tab látott napvilágot Super AMOLED kijelzővel

by Blake Dashed
2014. June 16. 11:45
Címkék: samsung, tablet, galaxy tab
A Samsung legújabb, eddigi legvékonyabb és egyben legkönnyebb Galaxy Tab S táblagépe Super AMOLED kijelzővel érkezik, és a legmodernebb kijelző technológiát ötvözi a prémium tartalommal. Természetesen a Galaxy Tab S az elegáns és praktikus dizájnon kívül olyan funkciókkal is bír, amelyeknek köszönhetően a párhuzamos munkavégzés is könnyebbé és hatékonyabbá válik.


Super AMOLED kijelző soha nem látott színekkel

A WQXGA felbontású (2560x1600) Super AMOLED kijelzőn eddig soha nem látott színvilág, az Adobe RGB színskála több mint 90%-a jeleníthető meg. A 100000:1 kontraszt arány gondoskodik az élethű képmegjelenítésről, a sötétebb színek nagyobb mélységet kapnak, miközben a világosak fényesebbek lesznek.

A Samsung Galaxy Tab S a kijelző technológián kívül olyan funkciókkal is bír, amelyek túlmutatnak a hardver képességein. A táblagép intelligens, a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodó kijelzője automatikusan beállítja a megfelelő fényerőt. Az előre beállított professzionális módok – AMOLED mozi és AMOLED fotó – pedig szintén lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a videó és fotó tartalmaknak megfelelően állítsák be a kijelző fényerejét. Az pedig már nem is meglepő, hogy a készülékben rejlő legújabb technológiának köszönhetően a táblagép akár a szabadban, erős napsütés közben is tökéletesen használható.

Mivel a Super AMOLED technológia nem igényel háttérvilágítást, a Galaxy Tab S kevesebb energiát használ, mint az LCD kijelzők, kialakítását tekintve pedig ugyanolyan könnyen hordozható. Az új táblagépek két méretben érkeznek, 10,5 colos (465g) és 8,4 colos (294g) képátlóval. Hosszabb élettartalmú akkumulátoruknak és az ultra energiatakarékos üzemmódnak köszönhetően pedig a felhasználók órákig szórakozhatnak készülékükkel, anélkül, hogy a lemerülés miatt kellene aggódniuk.


Prémium tartalmak gazdag választéka

A Galaxy Tab S-t szórakoztatásra teremtették, a felhasználók így rendkívül sokféle tartalom közül válogathatnak:

  • Az új táblagépen debütál a Samsung nemzetközi magazin szolgáltatása, a Papergarden, amelyet kifejezetten a digitális magazinok olvasására találtak ki. Ennek köszönhetően a felhasználók számos népszerű magazin közül válogathatnak, melyek élénk és valósághű színekben jelennek meg a kijelzőn.
  • Galaxy Gifts: a Samsung több mint 30 vezető mobil tartalomgyártóval és szolgáltatóval kötött együttműködést, hogy a Galaxy Tab S felhasználók számára élménnyé tegyék a készülék otthoni és munkacélú használatát, a játékélményről nem is beszélve. Ennek köszönhetően többek között a következő prémium tartalmak érhetők el:
  • A Marvellel kötött stratégiai partnerség révén a Marvel Unlimited alkalmazáson keresztül a Galaxy Tab S felhasználók 3 hónapon keresztül, díjmentesen több mint 15 000 képregény közül válogathatnak korlátlanul.
  • A Kindle for Samsung kizárólag a Samsung ügyfelei számára kialakított ingyenes könyvolvasó alkalmazás. A Samsung a Book Deals szolgáltatáson keresztül az ügyfeleknek egyedülálló e-könyvolvasási élménnyel és a Kindle áruház hatalmas kínálatához való hozzáféréssel minden hónapban egy ingyenes e-könyvet kínál.
  • A Samsung a Google Play-jel összefogva a Google online áruházán keresztül is kínál alkalmazásokat, játékokat, zenéket, filmeket, könyveket és magazinokat. Rengeteg film és szórakoztató tartalom, valamint a Warner Bros tartalmai is elérhetők számukra. A több Oscar-díjat nyert „Gravitáció” mellett neves kiadók könyveihez és magazinjai is hozzáférhetnek a My Library menü alatt.



Stílusos és praktikus kiegészítő

A gyönyörű kivitelezésű Galaxy Tab S egy modern és vékony táblagép, amelyhez számos divatos és praktikus kiegészítő is elérhető. A Book Cover három különböző szögben állítható, így a felhasználók a számukra legkényelmesebb pozícióban nézhetik a videókat, olvashatnak vagy írhatnak. A Samsung azoknak a felhasználóknak, akik hasonló védőtokot keresnek, de kicsit vékonyabb kivitelben, a Simple Covert ajánlja, ami nagyon könnyű, mégis tökéletes védelmet biztosít. A Bluetooth billentyűzet pedig egy kifejezetten a Galaxy Tab S-hez kifejlesztett új, ergonomikus kialakítású ultra-vékony klaviatúra, mely egy kapocs segítségével még tökéletesebben csatlakozik.


Hatékonyabb munkavégzés

A Galaxy Tab S teljesítménye és biztonsági funkciói révén a felhasználó egyszerűen és biztonságosan tud egyszerre több tevékenységet végezni. A hívásátirányítás funkciónak köszönhetően pedig a felhasználó bárhonnan, közvetlenül a telefonról indíthat és fogadhat hívásokat a Galaxy Tab S készülékre a SideSync 3.0. alkalmazás segítségével. A Galaxy Tab S-el így valóban lehet egyidejűleg dolgozni, internetezni, videót nézni, különböző tartalmakat megosztani és telefonálni anélkül, hogy be kellene zárni az egyik alkalmazást azért, hogy a másik tevékenység elkezdődjön. A Quick Contenttel a Galaxy Tab S hihetetlenül gyorsan rátalál a közelében lévő eszközökre, így a tartalommegosztás is gyorsabbá válik.


A táblagép kiegészítő tulajdonságai közé tartozik a multi user mode, amellyel saját, személyre szabott profil alakítható ki, amihez a beépített ujjlenyomat-olvasó biztosít biztonságos és kényelmes hozzáférést. Ezen felül további hasznos jellemzője a készüléknek a saját felülettel és gyerekbarát applikációkkal kialakított külön gyerek üzemmód.

A Samsung Galaxy Tab S számos kapcsolódási opcióval érkezik: Wi-Fi-s, vagy Wi-fi-s és LTE-s verzióval, 16 vagy 32Gb* memóriával, MicroSD kártyahellyel  (max. 128GB-ig) lesz elérhető. A felhasználók szintén választhatnak a 10,5 és a 8,4 colos kijelző, valamint a Titanium Bronz és a vakító fehér szín között. A Galaxy Tab S 2014 júliusától lesz elérhető.