powered by www.bluechip.hu

Az ASUS bejelentette az áttervezett Fonepad 7 (FE170CG) magyarországi megjelenését

7 hüvelykes Android telefonos táblagép (phablet) már az új ASUS ZenUI felülettel érkezik

by Blake Dashed
2014. June 21. 08:43
Címkék: tablet, fonepad, asus
Az ASUS magyarországi képviselete bejelentette a Fonepad 7 (FE170CG) modellt, a 3G-s telefonos funkcionalitással felszerelt 7 hüvelykes androidos eszköz legfrissebb változatát A legújabb Fonepad 7 sokféle színben válik elérhetővé, erejét pedig egy kétmagos, 1,2 GHz-es Intel® Hyper-Threading technológiás Intel® Atom™ processzor adja. A készülék keskenyebb, mint az elődje, mindössze 11 cm széles, úgyhogy könnyen tartható egy kézben. A keskeny perem miatt azonban nagyobb terület áll a felhasználók rendelkezésére az új ZenUI felület kihasználásához.


Egy tenyérnyi Intel-teljesítmény

Az ASUS Fonepad 7 (FE170CG) kétmagos (Multi-Core), 1,2 GHz-es Intel® Hyper-Threading technológiás Intel® Atom™ processzora a nagy teljesítényt rendkívül energiatakarékos működéssel kombinálja, emiatt a 4.3-as, Android Jelly Bean operációs rendszerrel (amely a 4.4-es, KitKat kódnevű változatra frissíthető) nemcsak zökkenőmentes többfeladatos működésre, hanem hihetetlen, 10 órás akkumulátoros üzemidőre1 is képes. Az 1024 x 600-as képernyő élénk, tiszta vizuális élményt kínál, míg az ASUS SonicMaster technológiás előoldali hangszóró a kiváló minőségű hangról gondoskodik.

A beépített 3G és HSPA+ mobiladat-átviteli szolgáltatás letöltési sebessége akár 42 Mbit/s, feltöltési sebessége akár 5,76 Mbit/s is lehet, ami azt jelenti, hogy a Fonepad 7 állandó hálózati kapcsolattal rendelkező, zökkenőmentes webes böngészést kínáló eszköz. A GSM és WCDMA sávokat is támogató 3G-telefónia maximális támogatása révén a Fonepad 7 remekül használható hanghívásokhoz is, akár a beépített, zajszűrős digitális mikrofonjával, akár egy külön Bluetooth headsettel.


A Fonepad 7 hátoldali, 2 megapixeles kamerájával 1600 x 1200-as felbontású képek és 720p videofelvételek készíthetők, akár másodpercenként 30 képkocka sebességgel. Az előlapi, 0,3 megapixeles kamera remekül használható videocsevegésnél és VGA felbontású videók rögzítésére, szintén 30 fps sebességgel. Mindkét kamera f/2,8 rekeszes objektívvel van ellátva. A továbbfejlesztett kameraszoftver Önarckép (Selfie) módban automatikusan visszaszámol és magától exponál, ha érzékeli a megadott számú arcot a képmezőben, az idő-visszapörgetés (Time Rewind) mód pedig egy gyors sorozatfotót készít, hogy a felhasználó kiválaszthassa, melyik kép tetszik legjobban.

A mindössze 290 g súlyú, 192 x 110 x 10,7 mm-es méretű Fonepad 7 elég keskeny és könnyű ahhoz, kogy kényelmesen elférjen a gazdája tenyerében. A keskeny perem miatt a képernyőterület a kisebb méretek dacára még nőtt is, a kijelző pedig ujjlenyomatálló bevonatot kapott, ami segít elkerülni a maszatolódást. A Fonepad 7 négy színben (fekete, vörös, fehér és kék) kapható.

Folyamatos 720p-s videolejátszással tesztelve

Nyűgözze le Önt is az ASUS ZenUI 

A Fonepad 7-en az exkluzív ASUS ZenUI felhasználói felülete található. A korábbi ASUS felületekhez képest több mint 200 szoftvermódosításon átesett, új vizuális megjelenésű felületet modern, lapos ikonokat kapott, mely mellé személyre szabható élénk, színes, a készülék színéhez igazodó témák, animációk, új csengő- és értesítési hangok társulnak. A letisztult elrendezés segít az információk világos megjelenítésében. Az ASUS ZenUI két új funkciót is tartalmaz: a Következő feladat és a Később (What's Next és Do It Later) feladata, hogy a felhasználóknak ne kelljen többé bajlódniuk azzal a nagy mennyiségű információval, ami naponta rájuk ömlik, és hatékonyabban dolgozhassanak.


Fonepad 7 MagSmart Cover

A készülék kívánatos társa a strapabíró és könnyű Fonepad 7 MagSmart Cover. Ez egy puha, mikroszálas képernyővédő, amely mágnesesen záródik, és amely zárt állapotában remekül véd a karcolások ellen. Behajtogatva kétféle állásban is meg tudja támasztani a készüléket, így gépeléshez vagy videonézéshez is kiváló megoldás.

Az ASUS Fonepad 7 - 42 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron érhető el.