powered by www.bluechip.hu

Zenei szolgáltatást vett a Google

Ismét új zenei streaming szolgáltatás érkezik a Google jovoltából

by Blake Dashed
2014. July 04. 08:43
Címkék: zene, music, google, android, ios
A Songza segítségével minden helyzetre összeállíthatók lejátszási listák - a keresőcég ezzel turbózná fel többi saját szolgáltatását. Zuhanyozás, autóvezetés vagy éppen futás közben sokan szeretnek zenét hallgatni.
A Songza nevű streaming-szolgáltatás ilyenkor igazán hasznos, ugyanis a segítségével elkészített egyes listák alkalmazkodhatnak a különböző napszakokhoz, a stílusirányzatokhoz, de akár a felhasználó hangulatához és az aktuális tartózkodási helyén lévő időjáráshoz is. A céget most felvásárolta a Google, a hírt a Songza megerősítette.


A Songza jelenleg kizárólag Észak-Amerikában érhető el és a tavalyi év végén 5,5 millióan használták rendszeresen. A Google megerősítette, hogy az ingyenes, reklámokkal finanszírozott szolgáltatás egy ideig még biztosan változatlan formában fog működni, az IT-óriás azonban később szeretné, ha a Google Play Music profitálhatna a Songzából, s a legnépszerűbb funkciókat mind a Google Play Music, mind a YouTube rendszerébe integrálnák. A Songza fejlesztői a cég honlapján ezt írták: "nagyon örülünk annak, hogy a Google részévé válhatunk". A szolgáltatáshoz egyaránt elérhetők az iOS- és Android-kompatibilis alkalmazások.

Hogy a gyakorlatba mi felhasználók mikor vehetjük birtokba, az egyelőre rejtély.