powered by www.bluechip.hu

Canon-Microsoft összefogás

A két óriás készül valamire vagy csak megelőző barátságról van szó?

by Blake Dashed
2014. July 04. 09:49
Címkék: lumia, nokia, microsoft, canon
Microsoft hivatalosan bejelentette, hogy keresztlicenc szerződést kötöttek egymással.
Az ennek kapcsán kiadott sajtóközlemény sajnos elég szűkszavúan fogalmaz, és lényegében csak annyi derül ki belőle, hogy a szerződés termékek és szolgáltatások széles körére vonatkozik, beleértve bizonyos képalkotási, illetve mobil termékeket.



A találgatások persze máris megkezdődtek: egyesek szerint a Canon a közeljövőben egy igen komoly kamerával rendelkező, Windows Phone szoftveres okostelefont fog kiadni, mások pedig úgy vélik, hogy a Microsoft a Nokiával együtt megszerzett PureView mobil képalkotási technológiát kívánja továbbfejleszteni a Canon segítségével. 

Könnyen lehet, hogy mind a két elmélet valós alapokon nyugszik, de akár az is előfordulhat, hogy a keresztlicenc szerződés megkötésével a két fél csak azt szeretné bebiztosítani, hogy szabadalmi ügyek miatt a jövőben ne kelljen majd egymással pereskedniük. 

Ha két ekkora név "barátságot" köt, annak mindig valami jó a vége. Vagy drága. Mindenesetre mindenki felkapta a a fejét a hivatalos sajtóközleményen. Találgatni persze felesleges, érdemes kivárni a végét, hogy mire készülnek a háttérbe.