powered by www.bluechip.hu

Távolságmérés a Google Maps-en

Most már megmérhetjük az adott távolságokat a Google Térképen

by Blake Dashed
2014. July 11. 18:20
Címkék: google, térkép
A Google frissített térképszolgáltatását, melynek révén az egyes pontok közötti távolságot is lemérhetjük. A vállalat a Google+-on jelentette be az újdonságot.
A Google Mapsszel eddig is láthattuk az egyes helyek közti távolságokat, ám csupán a tervezett út hosszát mutatta a térkép az elejétől a végéig. A Google új frissítésének köszönhetően azonban nem csupán a kezdő és a végpont közti távolságot láthatják a felhasználók, hanem kisebb szakaszok között is megnézhetik, hogy mennyi utat kell megtenni.

A frissítés egyelőre még csak asztali verzióban érhető el. A térképen az egérrel jobb gombjával kattintva hívható elő a „Távolságmérés” opció, ahol kiválaszthatjuk a két pontot, melyek között mérni szeretnénk az utat. Ezt tovább lehet szűkíteni, és kitérőket is megadhatunk. Ez különösen hasznos, ha már előre tudjuk, hogy közbejön valami, és kíváncsiak vagyunk, nagyjából mennyi lesz a plusz út.



A Távolságmérés opció megadása után szabadon adhatunk „pöttyöket” utunkhoz. Minden adott pont közti távolságot méri a rendszer, így a kisebb szakaszokat is láthatjuk, mennyit kell mennünk. Ez például akkor is jól jöhet, ha az út egyik felét gyalog, a másikat pedig tömegközlekedéssel szeretnénk megtenni. Ilyenkor kiszámíthatjuk, pontosan mennyit kell gyalog megtennünk.

Az eredeti bejegyzés itt tekinthető meg angol nyelven.
A magyar nyelvű leírást pedig itt tekintheti meg.