powered by www.bluechip.hu

Új SSD család a Samsungtól

Új 3D V-NAND technológián alapuló SSD családdal bővült a Samsung portfóliója

by Blake Dashed
2014. July 19. 18:16
Címkék: ssd, samsung
Samsung bejelentette az új vertikális 3D V-NAND technológián alapuló 850 PRO sorozatú SSD családját. Az új, nagy teljesítménnyel bíró meghajtó sorozat világszerte 53 országban lesz elérhető júliustól.

A Samsung saját fejlesztésű V-NAND technológiáján alapuló 850 PRO-t elsősorban a csúcskategóriás asztali számítógépekbe szánják. A vertikális „sejt struktúrába” rendezett V-NAND megoldás a korábbi sík NAND memóriáknál fennálló sűrűséghatárt küszöböli ki, amely a hagyományos flash memóriára jellemző.


„A Samsung új 850 PRO V-NAND technológiája új fejezetet nyit az SSD meghajtók evolúciójában egyedülálló terhelhetőségének, teljesítményének, hosszú élettartamának és energiahatékony működésének köszönhetően” – nyilatkozta Unsoo Kim, a Samsung Electronics memória termékeinek értékesítésért felelős alelnöke. Hozzáteszi még, hogy a Samsung „elkötelezett aziránt, hogy a nagyteljesítményű V-NAND SSD-k segítségével egy élvonalbeli, innovatív informatikai környezetet teremtsen a felhasználók számára.”

A Samsung 850 PRO óriási sebességet, kivételesen hosszú élettartamot kínál, valamint olyan teljesítményt, amely egyedülálló a SATA III (6 GB/s) felületet használó SSD-k között is. A meghajtó 550 MB/s-os szekvenciális olvasási, míg 520 MB/s írási sebességre képes. A véletlenszerű olvasási teljesítménye 100 000 IOPS, míg az írási teljesítménye 90 000 IOPS. 


Az SSD meghajtó Dynamic Thermal Guard funkcióval is rendelkezik, amelynek célja, hogy meggátolja az adatvesztést egy esetleges túlmelegedés esetén. A Samsung 850 PRO 128 GB, 256 GB, 512 GB és 1 TB-os tárhellyel lesz elérhető a felhasználók számára.

A gyorsan változó vásárlói igényeket figyelembe véve a Samsung bízik benne, hogy az új, nagyteljesítményű V-NAND SSD-k nagyban hozzájárulnak majd a saját gyártású SSD piac növekedéséhez. A Gartner piacelemző cég a 2014-es első negyedévi eredmények alapján a nemzetközi SSD piac hirtelen növekedését jósolja: míg 2013-ban 11,04 milliárd dolláros bevételt termelt, addig 2014-re 14,47 milliárd dollár, 2017-re 23,54 milliárd dollár bevételt várnak a piactól.