powered by www.bluechip.hu

Ismerkedés a AMD A10-7850K processzorral

Ismerkedjünk meg közelebbről az AMD A10 - 7850K kódjelű processzorral

by Blake Dashed
2014. July 22. 13:41
A processzorok kínálata csak egyre nő és bizony vannak helyzetek amikor húznunk kell egy határt, hogy mennyit költünk az adott perifériára. Új rovatunkban első körben az AMD A10 kódjelű processzorát ismerjük meg közelebbről.
Az AMD-A10 7850K típusú négymagos ELITE QUAD Core processzor az AMD egyik leggyorsabb asztali PC-kbe szánt processzora, amely főleg a multimédiás és játékos felhasználásra lett tervezve, ahol nagyon is utoléri és sok esetben meg is előzi az Intel konkurens i5 processzorait, köszöntetően a 4 magos felépítésnek és az integrált  Radeon R7-es típusú grafikuskártyának, amely 512 grafikus feldolgozó egységet tartalmaz és mindez a processzorban foglal helyet.

 

Fontos leszögezni, hogy az erős integrált grafikus kártya együtt dolgozik a meglévő dedikált grafikus kártyával, amely egy AMD RADEON R7-260 típus (szemben az Intel megoldásaival ahol csak külön képesek dolgozni a kártyák), így jön létre a DUAL CROSSFIRE grafikus rendszer, amely akár 50% gyorsabb feldolgozást tesz lehetővé a filmek és a játékok számára. Ez a processzor már képes kezelni a Turbó módot, így eléri a 4.0Ghz-es teljesítményt, amely masszív és állandó, valamint szaggatásmentes képátvitelt biztosít az újabb alkalmazások számára is. 

Milyen hűtőt vegyek hozzá?

A legtöbb esetben tökéletesen megfelel a gyári hűtő is a választott processzorhoz, de akinek napi szinten 20-22 órát zakatol a gépe, azok tudják, hogy jobb lecserélni egy erősebb, nagyobb teljesítményű hűtőre.
A piacon meglepően kedvező áron kaphatunk már igen jó hűtőket, ami mellé terjedelmes garancia is jár. A felszerelésük egyszerű, gyors.

Az alábbi linken találsz univerzális (jó az Intel processzorhoz is) és kifejezetten AMD-hez gyártott hűtőket. Vásárlás előtt érdemes megnézni a hűtő pontos specifikációját, hogy biztosan befér-e a házba ill. hogy biztosan jót választottunk-e. A garancia időt is érdemes megnézni, de az Arictic Cooling nem szokott problémázni ezen, mert bőven ad garanciát az olcsóbb és a drágább hűtőkre is.

Új számítógép összerakásához használd a Bluechip PC Konfigurátort, ami garantálja, hogy nem kerül a konfigurációba olyan eszköz, periféria ami nem kompatibilis egymással.