powered by www.bluechip.hu

Az ASUS bejelentette a H97-Pro Gamer alaplapot

Megérkezett az Asus H97-Pro Gamer alaplap, játékosoknak

by Blake Dashed
2014. July 28. 19:32
Címkék: asus, gamer, alaplap
Az új ATX alaplap M.2 és SATA Express kapcsolatokkal és Intel Gigabit Ethernet hálózatkezeléssel gyorsítja a játékot, emellett exkluzív GameFirst II technológiával, SupremeFX hanggal és Sonic Radar II-vel is felszerelték.

Az ASUS bejelentette a H97-Pro Gamer nevű új ATX alaplapot, amely 10 Gbit/s sebességű M.2 és SATA Express kapcsolatokkal, Intel® Gigabit Ethernet hálózatkezeléssel és az exkluzív GameFirst II technológiával gyorsítja a játékot.

A H97-Pro Gamer felhasználói számára további előnyt rejt a SupremeFX páratlan, a játékokhoz optimalizált hangja, illetve az exkluzív Sonic Radar ll technológia, amely rejtett előnyt biztosít az FPS-játékok rajongóinak.

Az új alaplap emellett a kiemelkedő biztonság, strapabírás és teljesítmény érdekében kézzel válogatott alkatrészeket is tartalmaz (ezt az ASUS „Gamer’s Guardian” jelzéssel hirdeti), hogy a játékos mindig érezze, van minek nekivetni a hátát.

A H97-Pro Gamer hálózatkezeléséről az Intel Gigabit Ethernet technológia gondoskodik. Ennek megvan az az előnye, hogy közvetlenül kommunikál az Intel processzorokkal, ami a rendkívül magas TCP és UDP adatátviteli sebesség mellett azt is jelenti, hogy általánosságban csökken a feldolgozásigény és javul a hatékonyság – vagyis nagyobb teljesítmény marad a játékok futtatására és használatára. Az ASUS mérnökei független hálózatértékelő eszközökkel kimérték, hogy az az Intel Gigabit Ethernet a válaszkész játékélményhez létfontosságú UDP-csomagokat kétszer gyorsabban kezeli, mint a versenytárs játékhoz optimalizált LAN-technológiák.

A H97-Pro Gamer szolgáltatásai között a GameFirst II is megtalálható. Ez egy, csak az ASUS eszközeire jellemző forgalomszabályozó technológia, amely a játékadatoknak prioritást adva még tovább csökkenti az akadozást. Az ASUS mérnökeinek mérései szerint jelentősen csökkenti a késleltetést – a „ping”-idők akár nyolcszor rövidebbek is lehetnek, ha a szolgáltatás be van kapcsolva. Az EZ Mode (egyszerű mód) használatával azok is kihasználhatják az alacsony késleltetésű játék előnyeit, akik nem rendelkeznek szakértői tudással.


Gyorsabb tárolás a játékokhoz

A H97-Pro Gamert felszerelték a leggyorsabb tárolási kapcsolatokkal is, a SATA Express és az M.2 formájában. A SATA Express két PCI Express 2.0 csatornán akár 10 Gbit/s sebességre is képes a következő generációs szupergyors SSD-k kiszolgálásához, és nagyban segíti a H97-Pro Gamerrel játszókat a tárolási műveletek felgyorsításában.

Az új alaplap beépített M.2 csatlakozóval is rendelkezik, két natív PCI Express 2.0 csatornán max. 10 Gbit/s teljesítménnyel, így a H97-Pro Gamer tulajdonosa választhat, milyen módon szeretné felgyorsítani a tárolást és a játékot.

Fantasztikus hangok a játékban

A H97-Pro Gameren játszók számára a SupremeFX technológia kínál közel veszteségmentes audioélményt elismerésre méltó, 115 dB-es jel-zaj aránnyal kínál, így a hangok minden apró részlete tisztábban kivehető. A speciális audio-lapkakészletet szigetelőpajzs védi az elektromágneses interferenciáktól, ezzel is segítve az audiojelek integritásának megőrzését. A SupremeFX audioalkatrészeket az exkluzív „Red Line Shielding” vörös jelölése vizuálisan is elválasztja az alaplap többi részétől. Ezzel a különleges kombinációval hatékonyan kiküszöbölhetők az analóg interferenciák a tiszta hangok eléréséhez. A hatást tovább javítják a remek ELNA® audiokondenzátorok, amelyek melegebbé és természetesebbé teszik a hangzást.

A SupremeFX egy csúcskategóriás – akár 300 ohmos impedanciájú – fejhallgatók meghajtására is képes erősítővel rendelkezik, így akármelyik különálló hangkártyával felveszi a versenyt minőségben.

A H97-Pro Gamerben a Sonic Radar II, az ASUS exkluzív technológiája is megtalálható, amely egy titkos rétegen megmutatja a játékon belüli hangok pontos irányát és eredetét. Ezzel a játékosok javíthatják ellenségfelismerő képességüket, és egy kis előnyhöz juthatnak az FPS-játékokban.


Kivételes tartósság

A H97-Pro Gamer kiváló minőségű, tartós alkatrészekből készült azért, hogy a mindennapokban is megfelelő védelmet nyújtson. Ezeket a válogatott alkatrészeket ASUS Gamer’s Guardian néven emlegetjük.

A Gamer’s Guardian alaplapi védőkapcsolókat is tartalmaz, amelyek a túlfeszültség és a rövidzár ellen védik a csatlakozókat és a DRAM-ot. Ehhez társulnak a különleges, japán gyártmányú 10K Black Metallic kondenzátorok, amelyek jobb hőtűrést és hosszabb élettartamot biztosítanak.

A Gamer’s Guardian USB-, audio- és Ethernet- (LAN) csatlakozóit védő ESD Guardok gondoskodnak a H97-Pro Gamer aktív védelméről a hirtelen elektrosztatikus kisülések (ESD) ellen. Az eredmény itt is az alkatrészek hosszabb élettartama.

A H97-Pro Gamer az ASUS exkluzív DIGI+ feszültségszabályzó modulját (VRM) is megkapta a teljesítmény javítása, a hatékonyság növelése és a megbízhatóság fokozása érdekében. Rozsdamentes hátoldali I/O-panelje krómozott és korrózióálló, így a hagyományos panelekhez képest akár háromszor hosszabb ideig használható.                                                          


Specifikáció

CPU tokozásaLGA1150 foglalat az Intel® 2. és 3. generációs CoreTM i7/ CoreTM i5/ CoreTM i3/ Pentium® / Celeron® processzoraihoz
LapkakészletIntel H97 Express
Memória4 db DIMM modul, max. 32 GB DDR3 1600MHz
Támogatja az Intel Extreme Memory Profile-t (XMP)
Kártyahelyek1 x PCI Express 3.0/2.0 x16
1 db PCI Express 2.0 x16 kártyahely (max. x4 mód)
2 db PCI Express 2.0 x1 kártyahely
3 db PCI kártyahely
Grafika (VGA)Integrált Intel HD grafikus kártya
Multi-VGA kimenet támogatása: HDMI / DVI-D / RGB csatlakozó
Több GPUAz AMD négy GPU-s CrossFireXTM technológiájának támogatása
Tárolókapcsolat1 db SATA Express csatlakozó
1 db M.2 socket 3 (M key csatlakozással – 2260/2280 típusú tárolóeszközök
támogatása SATA és PCI Express módban is)
4 db SATA 6 Gbit/s csatlakozó
Hálózat/LANIntel Gigabit Ethernet ASUS GameFirst II-vel
USB6 db USB 3.0 port (4 a hátoldalon, 2 középen)
8 db USB 2.0 port (2 a hátoldalon, 6 középen)
AudioSupremeFX Formula 8 csatornás nagyfelbontású audio
- Támogatott funkciók: Jack csatlakozó érzékelése, több adatfolyam egyidejű
lejátszása, előlapi mikrofoncsatlakozó funkciójának átváltása
- Kiváló minőségű, 115 dB jel-zaj arányú (SNR) sztereo lejátszó kimenet 
- ELNA® felsőkategóriás audiokondenzátorok
- SupremeFX ShieldingTM (árnyékolási) technológia
- Sonic Radar II
- Fejhallgató-erősítő
- Optikai S/PDIF kimeneti csatlakozó a hátsó panelen
Méretek / kialakításATX, 30,5 cm x 24,4 cm

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK 

A H97-Pro Gamer augusztus közepétől lesz kapható hazánkban, 35 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron.