powered by www.bluechip.hu

Duplázott az LG

A felhasználók szeretik a LG mobiljait s lelkesen vásárolják is azokat

by Blake Dashed
2014. July 29. 08:20
Címkék: lg, mobiltelefon, hírek
Több mint kétszeresével emelkedett az LG Electronics dél-koreai technológiai cég második negyedévi profitja éves szinten.
Az LG más dél-koreai exportáló cégekhez hasonlóan azt közölte, hogy a nemzeti valuta, a von erősödése csökkentette a tengerentúli profitot. A cég eredménye ugyanakkor így is nagyobb lett a vártnál, részben annak a hatására, hogy rekordszintre nőtt az okostelefonok eladása és bővült a tévékészülékek értékesítése.Az LG adózott eredménye a június végével záródott három hónapban 411,8 milliárd von (400 millió dollár) volt az egy évvel korábbi 155,5 milliárd von után. A második negyedévi eredmény több mint négyszerese az első negyedévinek és meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 300,9 milliárd vont. A működési eredmény éves szinten 27 százalékkal 606,2 milliárd vonra nőtt, a cég értékesítése 1 százalékkal 15,4 ezer milliárd vonra emelkedett.

Az LG rekordszámú, 14,5 millió okostelefont adott el a negyedévben, a cég mobiltelefon ágazata először lett nyereséges az elmúlt egy évben.

via MTI