powered by www.bluechip.hu

Az ASUS bejelentette az A88X Gamer alaplapot

Az ASUS bejelentette az A88X-Gamer nevű, új AMD® A88X lapkakészletes, játékhoz optimalizált ATX alaplapot

by Blake Dashed
2014. August 21. 12:03
Címkék: gamer, alaplap, asus, fm2
Az FM2+ foglalatos, játékhoz optimalizált ATX alaplap tökéletes szórakozást kínál a Gigabit Ethernet, az exkluzív SupremeFX audio és a sziklaszilárd Gamer’s Guardian alkatrészek révén.


Az ASUS bejelentette az A88X-Gamer nevű új AMD® A88X lapkakészletes, játékhoz optimalizált ATX alaplapot, amely exkluzív technológiák csatasorba állításával gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

Az A88X-Gamer a legfrissebb Intel® Gigabit Ethernet-vezérlővel biztosítja a gyors, akadozásmentes online játékélményt, az exkluzív SupremeFX technológiával a tökéletes hangokat és az exkluzív Gamer's Guardian alkatrészekkel a kivételes strapabírást és megbízhatóságot. Szolgáltatásai között szerepel a csak az ASUS termékeiben megtalálható AI Suite 3 szoftver is, amellyel maradéktalanul kihasználható az AMD APU-k teljesítménye.


Játékhoz optimalizált hangrendszer

Az A88X-Gameren játszók számára komoly előnyt jelent az exkluzív SupremeFX technológia, amely közel veszteségmentes audioélményt és figyelemre méltó, 115 dB-es jel-zaj arányt kínál, így a hangok minden apró részlete tisztábban kivehető.

A speciális audio-lapkakészletet szigetelő pajzs védi az elektromágneses interferenciáktól, ezzel is segítve az audiojelek integritásának megőrzését. Az exkluzív Red Line Shielding technológia vízszintesen elválasztja a SupremeFX audiorendszer alkatrészeit az alaplap többi részétől. Ezzel a különleges kombinációval hatékonyan kiküszöbölhetők az analóg interferenciák a tiszta hangok eléréséhez. A hatást tovább javítják a remek ELNA® audiokondenzátorok, amelyek melegebbé és természetesebbé teszik a megszólalást.


A SupremeFX egy csúcskategóriás – akár 300 ohmos impedanciájú – fejhallgatók meghajtására képes erősítővel is rendelkezik, így akármelyik különálló hangkártyával felveszi a versenyt minőségben.

Játékhoz optimalizált hálózat

Az A88X-Gamer hálózatkezelésének lelke egy Intel Gigabit Ethernet-vezérlő. Ennek a nagy előnye, hogy közvetlenül kommunikál az Intel processzorokkal, ami a rendkívül magas TCP és UDP adatátviteli sebesség mellett azt is jelenti, hogy általánosságban csökken a feldolgozásigény és javul a hatékonyság – vagyis nagyobb teljesítmény marad a játékok futtatására és használatára.


Gamer's Guardian alkatrészek

Az A88X-Gamer kiváló minőségű, tartós Gamer’s Guardian alkatrészekből készült azért, hogy a mindennapokban is megfelelő védelmet nyújtson.

A Gamer’s Guardian alaplapi, visszakapcsolható biztosítékokat is tartalmaz, amelyek a túlfeszültség és a rövidzár ellen védik a kapcsolati csatlakozókat és a DRAM modulokat. Ehhez társulnak a különleges, japán gyártmányú 10K Black Metallic kondenzátorok, amelyek jobb hőtűrést és hosszabb élettartamot biztosítanak.

A Gamer’s Guardian USB-, audio- és Ethernet- (LAN) csatlakozóit védő ESD Guards gondoskodik az A88X-Gamer aktív védelméről a hirtelen elektrosztatikus kisülések (ESD) ellen. Az eredmény itt is az alkatrészek hosszabb élettartama.

Az A88X-Gamer az ASUS exkluzív DIGI+ feszültségszabályzó modulját (VRM) is megkapta a teljesítmény javítása, a hatékonyság növelése és a megbízhatóság fokozása érdekében. Rozsdamentes hátoldali I/O-panelje krómozott és korrózióálló, így a hagyományos panelekhez képest akár háromszor hosszabb ideig használható.


Kötőfék-szaggató APU teljesítmény az AI Suite 3-mal

Az A88X-Gamer előnyeihez tartozik az AI Suite 3, egy exkluzív ASUS kezelőfelület-stílusú vezérlőpanel, amellyel az A88X-Gamer alaplapos rendszerek szinte minden eleme finomhangolható a teljesítmény, a stabilitás és a hatékonyság legjobb egyensúlyának megteremtésére – egyetlen egyszerű és intuitív felületen.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK

Az ASUS A88X-Gamer alaplap szeptember közepétől válik elérhetővé Magyarországon.

SPECIFIKÁCIÓK

CPU foglalat

AMD® Socket FM2+ max. négymagos AMD A sorozatú / Athlon sorozatú processzorokhoz

AMD Turbo Core Technology 3.0 támogatás

Lapkakészlet

AMD A88X FCH (Bolton-D4)

Memória

4 db DIMM modul, max. 64 GB DDR3 2800 MHz(OC)

AMD Memory Profile (AMP) memóriák támogatása

Kártyahelyek

1 db PCI Express 3.0/2.0 x16 kártyahely

1 db PCI Express 2.0 x16 kártyahely (max. x4 mód)

2 db PCI Express 2.0 x1 kártyahely

3 db PCI kártyahely

Grafika (VGA)

Integrált AMD Radeon R / HD 8000 / HD 7000 sorozatú grafikus vezérlő egy A sorozatú APU-ba építve

Multi-VGA kimenet: HDMI/DVI/RGB csatlakozók

Több GPU

Az AMD négy GPU-s CrossFireX™ technológiájának támogatása

Tárolókapcsolat

8 db SATA 6 Gbit/s csatlakozó

Hálózat/LAN

Intel® Gigabit Ethernet

USB

4 db USB 3.0 port (2 a hátoldalon, 2 középen)

10 db USB 2.0 port (4 a hátoldalon, 6 középen)

Audio

SupremeFX 8 csatornás nagyfelbontású audio

- Kiváló minőségű sztereo lejátszás 115 dB-es jel-zaj aránnyal (SNR)

- SupremeFX Shielding árnyékolási technológia

- ELNA® felsőkategóriás audiokondenzátorok

- Jack csatlakozó érzékelése, több adatfolyam egyidejű lejátszása, előlapi mikrofoncsatlakozó funkciójának átváltása

- Fejhallgató-erősítő

- Optikai S/PDIF kimeneti csatlakozó a hátoldali panelen

Exkluzív ASUS játékszolgáltatások

Gamer's Guardian, 10K Black Metallic kondenzátorok, ESD Guards, Digi+ feszültségszabályzó modul (VRM), DRAM túlfeszültség-védelem, rozsdamentes hátoldali I/O panel. ASUS AI Suite 3, USB 3.0 Boost, GPU Boost, TurboV Processing Unit (TPU), Energy Processing Unit (EPU), Fan Xpert2, Disk Unlocker, AI Charger, HomeCloud Media Streamer, Q-DIMM,Q-Slot és Q-Shield.

Méretek / kialakítás

ATX, 30,5 cm x 22,9 cm