powered by www.bluechip.hu

Nőttek a notebook eladások

Másfél év után ismét nőttek a notebook eladások

by Blake Dashed
2014. August 26. 13:31
Címkék: lenovo, dell, hp, asus, acer notebook
Az NPD Display Search adatai alapján a második negyedévben 45,1 millió notebookot adtak el, ez 1 százalékkal több, mint 2013 hasonló időszakában.
Ez ugyan nem számottevő növekedés, de a piackutatók szerint mindenképpen pozitív fejlemény. A notebookok vetélytársának immár nem csupán az okostelefonok és a táblagépek számítanak, hanem a Chromebookok is, amikből az idén várhatóan több mint 5 milliót fognak értékesíteni.

Hisakazu Torii, az NPD Display Search alelnöke közölte, hogy Észak-Amerikában és Nyugat-Európában több tíz százalékos növekedés figyelhető meg az értékesítésekben, ami a PC-k és a Windows XP lecserélésének köszönhető. Emellett a piac profitál a Chromebookok elterjedéséből és az olcsó modellek megjelenéséből is.

A gyártók közül a Lenovo áll az első helyen 18 százalékos piaci részesedéssel. A kínai konszern termékei elsősorban Európában, Kínában és Dél-Amerikában népszerűek. A második helyen - 17 százalékos részesedéssel - a Hewlett-Packard található, míg a harmadikon az Asus, majd következik a Dell és az Acer. Az öt társaság közül egyedül az Acer részesedése csökkent 11-ről 10 százalékra. Az öt vállalat uralja a piac 67 százalékát, ami 7 százalékos növekedés 2013-hoz képest.

via NPD