powered by www.bluechip.hu

ASUS Republic of Gamers Rampage V Extreme

Az ASUS Republic of Gamers bejelentette a Rampage V Extreme megjelenését

by Blake Dashed
2014. August 29. 20:13
Címkék: , asus, republic, of, gamers, rampage, v, extreme
A legfrissebb X99 lapkakészletes alaplap extrém túlhajtást, precíz tápellátás-kezelést, fantasztikus hűtést és audiofunkciókat kínál a számítógépek megszállottainak.

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bejelentette a Rampage V Extreme alaplapot. Az Intel® X99 lapkakészletét használó, játékhoz és túlhajtáshoz optimalizált alaplap úgy készült, hogy fogadni tudja a legújabb LGA 2011-v3 foglalatos Intel Core i7 (Haswell-E kódjelű) processzorokat és annyi DDR4 memóriát, amennyit az új architektúra kezelni képes.

A Rampage V Extreme támogatja a négycsatornás DDR4 memóriák használatát, és több olyan exkluzív technológiával is rendelkezik, amely segítségére lehet az extrém túlhajtóknak. Ezek közé tartozik a védjegyoltalom alatt álló OC Socket, az OC Panel, a Safe Boot és a ReTry gomb. A remek túlhajtási kialakításnak és funkcióknak köszönhetően a ROG csapata 28 rekordot javított meg1 a Rampage V Extreme-mel. Ez az alaplap bizonyult a leggyorsabbnak két olyan teszten is, amely a CPU teljesítményét méri (8 mag / 16 szál és 1 mag / 1 szál), 4004 MHz az eredmény a DDR4 memóriasebesség-teszten, 17 pontot ért el a 3DMark tesztjén, emellett két Catzilla, két CineBench, két Wprime, XTU és HWBotPrime tesztet is vezet.


Arról, hogy a Rampage V Extreme a lehető legjobb teljesítményt préselhesse ki a CPU-ból, az Extreme Engine Digi+ IV feszültségszabályzó modul (VRM), a DirectCU közvetlenül érintkező hűtés, az X-Socket II és Fan Xpert 3 technológia és számos intelligens alaplapi érzékelő gondoskodik. A ROG új X99 alaplapja a legfrissebb csatlakozási lehetőségekkel egészen extrém mértékig bővíti a bővítési lehetőségeket: két 10 Gbit/s sebességű SATA Express csatlakozóval, beépített 32 Gbit/s sebességű PCI Express 3.0 x4 M.2 bővítőhellyel és 802.11ac Wi-Fi-vel is fel van szerelve; ez utóbbi három adó és három vevőantennával (3x3-as konfiguráció) rendelkezik.

A Rampage V Extreme a játékélmény javításához is sokféle technológiát állít csatasorba. A SupremeFX 2014 a remek hangot biztosítja, az Intel Gigabit Ethernet és a GameFirst III az akadozásmentes hálózatkezelést, a KeyBot pedig azonnali billentyűzet-feljavítással segíti a játékot. A csak az ASUS alaplapjain megtalálható Gamer’s Guardian többféle gyakorlati védelmet nyújt a felhasználóknak.

Exkluzív funkciók extrém túlhajtáshoz

A Rampage V Extreme rengeteg különleges technológiával segíti a valóban extrém teljesítmény elérését – az OC Sockettel kezdve. Ez a különleges processzorfoglalat olyan extra csatlakozótüskéket tartalmaz, amelyek a szabadalmaztatott áramkör és a Haswell-E LGE-tokozáson található kiegészítő érintkezőpontok között teremtenek kapcsolatot. Az ASUS egyedi UEFI BIOS-a és az OC foglalat együtt magasabb DDR4 memóriafrekvencia, alacsonyabb késleltetés és jobb stabilitás elérését teszi lehetővé a túlhajtás során, még az olyan nem hétköznapi körülmények között is, mint a folyékonynitrogénes (LN2) hűtés. Az OC Socket 100%-ban kompatibilitás az új Haswell-E LGA 2011-3 CPU-kkal, ideális módon ötvözve a túlhajtási teljesítményt és a kompatibilitást. A Rampage V Extreme nagy szabadságot nyújt a teljesítménykorlátok ledöntéséhez.


A ROG jobban támogatja a túlhajtókat, mint bármelyik másik gyártó, ezért került a Rampage V Extreme-be a vadonatúj hardveres Safe Boot (biztonságos rendszerindítás) és ReTry (új kísérlet) gomb is: ezekkel azonnal orvosolni lehet a problémákat, ha valami rossz irányt venne – gyors, egyszerű, időtakarékos megoldásként.

Az új alaplapnak tartozéka az OC Panel is: ez a ROG saját valós idejű rendszerfigyelő és hangoló kiegészítője, amelyre minden komoly túlhajtónak szüksége van.

A szokásos, 5,25 hüvelykes meghajtóhelyen elhelyezhető OC Panelt egy jó fényerejű, tisztán látható 2,6 hüvelykes képernyővel szerelték fel, hogy valós idejű információkat szolgáltasson a különféle létfontosságú paraméterekről, például a CPU hőmérsékletéről, a sebességosztókról, az alap órajelről és a ventilátorok sebességéről. A CPU Level Up gombbal azonnal bekapcsolható a kétfázisú túlhajtás, a CPU-ventilátorok pedig Turbó, Normál és Csendes módba kapcsolhatók – mégpedig úgy, hogy ezek a kezelőszervek azonnal kéznél vannak.

Az OC Panel külső túlhajtó konzolként is használható. Ebben az üzemmódban különféle csatlakozók és kapcsolók segítenek elérni az exkluzív ROG-funkciókat, mint a Subzero Sense, a VGA SMB, a VGA Hotwire, a Lassú mód és a szüneteltetés. Közvetlenül elérhető a négy darab négytűs ventilátorcsatlakozó is, valamint távolról vezérelhető a bekapcsoló és a reset gomb is.

Tiszta, precíz tápvezérlés

Egy extrém platform a legtisztább energia extrém kézbentartását is megkívánja, és semmi nem kínál olyan erős kontrollt és tisztább energiát, mint az Extreme Engine Digi+ IV – a Rampage V Extreme exkluzív feszültségszabályzó modulja (VRM).


A MicroFine fémötvözet tekercsek kevesebb általános veszteséget eredményeznek, így alacsonyabban tartható a hőmérséklet, a VRM-et pedig a vadonatúj PowIRstage® IR3555-tel egészítették ki. Ez a lapka egyesíti a meghajtót, a felső és alsó oldali MOSFET-eket és a legmodernebb RDS On feszültségérzékelési technológiával is fel van szerelve.

Az Extreme Engine Digi+ IV PWM- (nagyfrekvenciás impulzustartomány-modulációs) megvalósítása 1 MHz-ig növelhető, ezzel a DRAM VRM stabilitása 40%-kal javulhat.

Kiemelkedő kompatibilitás, hűtés és csendes működés

A Rampage V Extreme három részből álló X-Socket II hátlapja megkönnyíti a meglévő folyékonynitrogén- vagy szárazjég-gőzölögtető tartály hozzáillesztését a legmodernebb LGA2011-v3 foglalathoz. A hozzá adott csillagcsavarhúzóval az LGA2011-3 hátlap könnyedén lecserélhető az X-Socket II-re, így a felhasználók könnyen megoldhatják a mélyfagyasztást a meglévő párologtatójukkal.

Az DirectCU hűtési technológiánál egy jobb hővezetésű réz hővezető cső közvetlenül érintkezik a Rampage V Extreme feszültségszabályzó moduljával. A meleg nagy alumínium hűtőbordán át távozik, akár 7°C-kal is csökkentve a hőmérsékletet.

A Rampage V Extreme nyolc 4/3 tűs (PWM/DC) kombinált ventilátorcsatlakozót is tartalmaz, amelyek mellé négy intelligens alaplapi érzékelő, három további kéttűs csatlakozó és három hőérzékelő kábel is társul. Az exkluzív, továbbfejlesztett Fan Xpert 3 ventilátorvezérlők segítségével a felhasználók az alaplap maximum hét zónájában, illetve a legfontosabb alkatrészeken valós időben figyelhetik a hőmérsékleteket.

Páratlan kapcsolatok

A beépített PCI Express 3.0 x4 M.2 bővítőhellyel a Rampage V Extreme felkészülten és megerősítve fogadja a következő generációs szupergyors SSD-ket, a villámgyors, akár 32 Gbit/s sebességű adatátvitelhez. A barátságos, vízszintes beszerelést kínáló, és a 60, 80 és 110 mm-es eszközméreteket is támogató új ROG alaplappal a számítógép-építés megszállottai könnyedén felhajthatnak az adatátvitel szupersztrádájára.

A két beépített SATA Express csatlakozó visszafelé kompatibilis max. négy SATA eszközzel, ami azt jelenti, hogy a Rampage V Extreme a tárolási lehetőségeket is jócskán kibővíti, akár 10 Gbit/s sebességet kínálva.


A Rampage V Extreme egy innovatív, 3x3-as (három adó és három vevőantennát magába foglaló) 802.11ac Wi-Fi eszközt is tartalmaz, az alaplap részeként. Azzal, hogy az adatokat több antenna is veszi, a vezeték nélküli adattovábbítás sebessége elérheti az 1300 Mbit/s értéket (másodpercenként 1,3 Gbit). A széles vételi tartomány erős, stabil kapcsolatokat eredményez még a lakás vagy az iroda legeldugottabb sarkaiban is.

Elérhetőség és árak

Az ASUS ROG Rampage V Extreme bruttó 130 500 Ft-os ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető szeptember közepétől.

Specifikációk

ASUS ROG Rampage V Extreme

      Processzor-/CPU-foglalat

LGA 2011-v3 foglalat az új Intel® Core i7 processzorokhoz

Lapkakészlet

Intel X99 Express

                    Memória

Négycsatornás memóriaarchitektúra; 8 db DIMM,  max. 64 GB, DDR4 3300 MHz (OC)

Intel Extreme Memory Profile (XMP) támogatás

Kártyahelyek

4 db PCIe 3.0/2.0 x16 bővítőhely (x16, x16/x16, x16/x8/x8 vagy x16/x8/x8/x8 mód támogatása 40 sávos CPU-val; x16, x16/x8, x8/x8/x8 mód 28 sávos CPU-val)

1 db PCIe 2.0 x16 hely (maximum x4 módban)

1 db PCIe 2.0 x1 bővítőhely

Több GPU támogatása

négy, három és két NVIDIA® SLI™, illetve AMD® CrossFireX™ kártya támogatása

Tároló

2 db SATA Express csatlakozó

8 db 6 Gbit/s SATA csatlakozó

1 db M.2 Socket 3, M Key csatlakozással, 2260/2280/22110 típusú tárolóeszközök támogatása (csak PCI Express SSD-k)

Hálózat/LAN

Intel® I218-V Gigabit LAN, valamint GameFirst III és ASUS LANGuard

USB

14 db USB 3.0 csatlakozó (10 a hátlapon, 4 középen)

6 db USB 2.0 port (2 a hátoldalon, 4 középen)

Audio

ROG SupremeFX 2014 nyolccsatornás nagyfelbontású audio

- SupremeFX Shielding árnyékolási technológia

- ELNA® felsőkategóriás audiokondenzátorok

- Jack csatlakozó érzékelése, több adatfolyam egyidejű lejátszása, előlapi mikrofoncsatlakozó funkciójának átváltása

- Optikai S/PDIF kimeneti csatlakozó a hátsó panelen

Sonic SoundStage / Sonic SenseAmp / Sonic Studio / Sonic Radar II /

DTS Connect

Méretek / kialakítás

ATX, 30,5 cm x 27,2 cm