powered by www.bluechip.hu

Dell UltraSharp U3415W - Ívelt kijelzővel

A Dell is bemutatta óriás, ívelt monitorját

by Blake Dashed
2014. September 01. 23:04
Novemberben kerül a boltokba a Dell első hajlított kijelzővel felvértezett monitora, a 34 hüvelykes UltraSharp U3415W modell.

A Dell bemutatta első monitorát, mely íves kijelzővel rendelkezik. Az UltraSharp szériás újdonság fő küldetése, hogy az okostévék frontján már népszerű kialakítás előnyeit elhozza a játékosoknak – és az irodákba.

A 34 colos, 21:9 képarányú monitor nemcsak formája miatt vonzó. Attól ugyan nem esik le az állunk, hogy rendelkezik minden, a korunk elvárásainak megfelelő csatlakozóval (HDMI 2.0, DisplayPort 1.2), nem hiányzik a repertoárjából az MHL támogatás és 3440 x 1440 képpontos felbontással bír, de az már sejtet némi izgalmat, hogy több készüléket kombinálva remek megjelenítő rendszer alakítható ki, ami mind filmezés, mind pedig játék esetén dobhat az élményen. Utóbbi esetben külön praktikus a szélesebb „vászon”, hiszen a játékosok nagyobb látóteret nyernek és a periférikus látásukra hagyatkozhatnak.

A Dell szerencsére nem ragadt le a megjelenítés jó kidolgozásánál, a megfelelő audió élményről is gondoskodott: 9 wattos sztereó hangszórókat épített az íves burkolat alá.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy mennyibe kerül majd a U3415W modellszámot viselő jövevény, de az már kiderült, hogy november folyamán landol majd a piacon.