powered by www.bluechip.hu

iPhone 6 és az Apple Watch

Tegnap bemutatkoztak az Apple új termékei

by Blake Dashed
2014. September 10. 09:20
Címkék: , iphone, 6, és, az, apple, watch
Az Apple kedden bemutatta új, a már kiszivárgott értesüléseknek megfelelően a korábbinál nagyobb képernyővel rendelkező iPhone okostelefonjait.
Az Apple iPhone6 és iPhone6 Plus nevet viselő új okostelefonjai 4,7 és 5,5 hüvelyk képernyőátmérővel rendelkeznek (mintegy 12 és 14 cm). Az Apple más oksotelefon gyártókkal ellentétben a "nem megfelelő képminőségre" hivatkozva korábban elzárkózott a nagyobb képernyőméret használatától. A telefonok képernyője 1920x1080 képpont méretű HD-felbontással rendelkezik. A nagyobb képernyő jobb kihasználásához az iPhone alkalmazásoknak ezentúl horizontális üzemmódja is lesz.

Az új telefonok kissé vékonyabbak elődjeiknél, a telefonok kamerái pedig digitális képstabilizálással rendelkeznek. A kisebbik modell ára 199 dollár lesz az Egyesült Államokban két éves szerződéssel, a nagyobbiké pedig 299 dollár. A telefonok értékesítését szeptember 19-én kezdik meg az Egyesült Államokban. A készülékek a világ több mint kétszáz hálózati szolgáltatójával lesznek kompatibilisek, beleértve a három kínai szolgáltatót is.


Az Apple az új iPhone modellek mellett bejelentette Apple Pay szolgáltatásának megindítását is. Az Apple új telefonjai NFC (közeli, néhány centiméteres hatótávolságú) kommunikációs áramkörrel és egy biztonsági chippel is fel lesznek szerelve a fizetések biztonságos lebonyolításához. Az Apple Pay nem tárol majd bankkártya adatokat, hanem minden egyes fizetésnél egyszer használatos azonosítókat generál. Az adatátvitel minden esetben titkosítási eljárással történik majd. A tájékoztatón elhangzott, hogy az Apple nem szerez majd tudomást arról, mit vásároltak a készülék felhasználói az Apple Pay szolgáltatással.


Az Apple Pay szolgáltatást ingyenes iOS8 frissítéssel már a jövő hónaptól 220 ezer amerikai üzletben igénybe lehet venni. A partnerek között egyebek között szerepel a Disney, a Whole Foods, a Subway, a Macy's, Uber és a McDonald's is. Az Apple egyúttal bemutatta első viselhető készülékét, az iWatch "okosórát" is. A video prezentáción bemutatott készülék lekerekített sarkú négyszögletű formával rendelkezik. "Ez a készülék teljesen átformálja mindazt, amit az emberek ettől a termékkategóriától vártak" - mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

MTI