powered by www.bluechip.hu

A Tamron bemutatja a legújabb objektívét

TAMRON SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD full frame szenzorral rendelkező DSLR fényképezőgépekhez

by Szabina
2014. September 12. 10:48
Címkék: , tamron, fullframe, dslr

A Tamron bejelentette a kategóriájában világelső, vadonatúj f/2.8 rekeszértékű, rendkívül nagy látószögű zoom objektív fejlesztését, full-frame DSLR gépekhez, VC (Vibration Compensation) kép-stabilizátor funkcióval.

Az XGM (kibővített üvegből öntött aszférikus) és az LD (alacsony szórású) lencse elemek biztosítják a kiváló rajzolatot. A lencsék eBAND bevonata, párosulva a BBAR bevonattal, minimálisra csökkentik a nagy látószögű lencsék okozta rejtett szellemképeket és a tükröződéseket.

A Tamron, 2012 óta az alábbi objektíveket jelentette be full-frame szenzorral rendelkező DSLR fényképezőgépekhez:

TAMRON SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD

TAMRON SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD

TAMRON SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USD

TAMRON SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD

A sorozat legújabb tagja a TAMRON SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD, amivel először a Kölnben megrendezett Photokina kiállításon találkozhat a nagyközönség 2014. szeptember 16-21. között. 

1. Kiváló képminőség

Az XGM (kibővített üvegből öntött aszférikus) és az LD (alacsony szórású) lencsék (összesen 18 lencsetag) 13 csoportba vannak rendezve az olyan rendellenességek kiszűrése érdekében, mint például a geometriai torzítás és a kromatikus aberráció. Így lehetséges, hogy ez a vadonatúj zoom objektív kiemelkedő képminőséget biztosít a teljes tartományban, már a sarkoktól kezdődően.

2. Kiemelkedő képstabilizálás

Az amatőr és profi felhasználói oldalról érkező igényekre reagálva, került beépítésre a stabilizátor, melyet úgy hangoltak, hogy bármilyen fényviszonyok mellett, a teljes zoom tartományban minimálisra csökkentse a bemozdulásból eredő életlenséget.

3. eBAND és továbbfejlesztett BBAR bevonatok

A Tamron által kifejleszett BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) bevonatnak köszönhetően a lencse fényáteresztő képessége tökéletesen egységes, ezzel minimálisra csökken a peremsötétedés mértéke. Párosulva az eBAND bevonattal, segít hatékonyan kiküszöbölni a szellemképeket, nem kívánt tükröződéseket.

4. Antifouling bevonat

A domború és nagy átmérőjű első lencsére, nem helyezhető fel védő szűrő, azonban, hogy mégis maximálisan védve legyen ez a lencsetag, egy lerakódásgátló bevonatot kapott, amely taszítja a vizet illetve szennyeződéseket.

5. Lenyűgöző "bokeh"

A 9 egységből álló lekerekített rekeszlamellák közel teljes körformát alkotnak akkor is, ha 2 lépésre vannak a teljesen nyitott állapottól, ennek köszönhetően ideális „bokeh” effektus érhető el.

6. Gyors és pontos autofókusz

Az objektívben továbbfejlesztésre került az ​​autofókusz.  USD (Ultrasonic Silent Drive) segíti a tű éles képek megalkotását, köszönhetően a nagy nyomatéknak és a gyors reagálási sebességnek. Az eszköz rendkívül csendesen működik. A manuális fókusz könnyedén elérhető, a végtelenített gyűrű segítségével.

7. "SILKYPIX" RAW képfeldolgozó szoftver

A SILKYPIX Developer Studio szoftver segítségével lehetőség van magas színvonalú RAW adatok kiigazítására és kezelésére úgy, mint fehéregyensúly kezelés, szín, élesség és tónusgörbék beállítása. A program az általunk használt objektív adataira támaszkodva felkínál több lehetőséget a szerkesztésre és módosításra. Sőt, képes beállítani az objektív adatai szerint a legjobb képminőséget.

A Tamron a szoftver új kiadásával nem csak a profi fotósokat célozza meg, hanem azokat is, akik egy könnyen kezelhető, megfizethető, okos szoftverre vágynak. Minden igényt kielégít, amire csak egy fotósnak szüksége lehet.


Specifikációk

Modell: A012

Gyújtótávolság: 15-30mm

Fényerő: F/ 2.8

Látószög (vízszintesen):110°32‘~71°35’ (full frame formátumon) 85°51‘~49°53’ (for APS-C formátumon)

Objektív felépítése:18 lencsetag 13 csoportban

Legkisebb fókusztávolság: 0.28m (11 in)

Legnagyobb leképezési arány:1:5

Szűrőméret: N/A; Átmérő: Ø 98.4mm

Hosszúság: Canon 145mm (5.7 in) Nikon 143mm (5.6 in)

Tömeg: 1,100 g (38.8 oz.)

Lamellák száma: 9 lekerekített lamella

Legszűkebb blende: F/22

Tartozékok: lencsesapkák

Elérhető bajonettek: Canon, Nikon, Sony


További részletek hamarosan a Tamron és a Tripont oldalán.