powered by www.bluechip.hu

Ilyen lesz a Windows 9

Rengeteg találgatás folyik az új Windows Start Menüéről

by Blake Dashed
2014. September 16. 09:45
Kiszivárogtatás révén megtudhatjuk, milyen lesz a következő – állítólag szimplán, számozás nélkül csak „Windows”-nak nevezett – operációs rendszer Start menüje.
Ahhoz képest, hogy milyen stabil és gyors operációs rendszer a Windows 8, pályafutása alatt meglehetősen sok kritika érte. A felhasználók leginkább a régi, megszokott Start menüjüket sírták vissza a mutatós, ám kissé nehézkesen kezelhető csempés felületre. A Microsoft már régen megígérte, hogy következő nagy kiadásában visszahozza a Start menüt. Vagyis a videó alapján erre lehet következtetni.Most a német WinFuture portál közzétette a videón is látható visszanyert menüt. Ha a kiszivárogtatás megalapozottnak bizonyul, a redmondi óriás elegánsan oldotta meg a kérdést. Tényleg visszatér a Start menü, de megmaradnak a csempék is, az eddiginél sokkal kezelhetőbb módon. 

A Windows 8 indulása óta, mindig téma a Kezdőképernyő és a Start menü hiánya. Persze megszokható az új ablakkezelés, de sokan vannak akik hallani sem akarnak róla. A szokás szerint bal alsó sarokból megnyíló menüben jól átrendezhetők lett, végre számos kattintás helyett könnyen el lehet újra érni a kikapcsolás-újraindítás gombot is. Gyakorlatilag kettéosztották a némileg Windows 7-re hajazó Start menüt: balra találhatók a hagyományos programindítás ikonjai, jobbra pedig a csempék.  

Szeptember végén, október elején mutatja be a Microsoft az új Windows-t, akkor majd okosabbak leszünk.

Forrás: WinFuture
Kiemelt kép: ComputerBase